Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin dostal výjimku z nových amerických bezpečnostních standardů

Michal Fokt
Diskuze (3)
Prodej vozů Aston Martin v USA není ohrožen, britská sportovní značka dostala až do roku 2017 výjimku z nových bezpečnostních pravidel NHTSA.

Nechybělo mnoho a Aston Martin měl velký problém - přišel by o svůj nejdůležitější trh, kterým je USA. Důvodem jsou nové bezpečnostní předpisy, týkající se nárazových testů. Americká NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) zavedla nově povinnost testovat bezpečnost vozů i při nárazu z boku na sloup a auta britské značky Vantage a DB9 v této zkoušce překvapivě neobstály, přestože by se dalo očekávat, že u vysokovýkonných sportovních vozů bude bezpečnost řešena komplexně(ji).

Nicméně Aston se odvolal, že nová pravidla je nefér vůči malým a okrajovým značkám, jako je právě ta z Gaydonu a že přepracování bezpečnostní struktury aut je nemožné. NHTSA se nechala obměkčit a udělila firmě výjimku. Kupé DB9 se ve stávající specifikaci může prodávat do srpna 2016 a jeho otevřená verze Volante, stejně jako obě karosářské varianty typu Vantage pak dokonce až do srpna 2017.

Díky tomu se dá vcelku dobře odhadnout, kdy přijdou na trh nové generace zmíněných automobilů. Ty už budou využívat zcela novou platformu, kompatibilní s motory AMG a dá se očekávat, že vznikla v souladu s těmi nejpřísnějšími bezpečnostními standardy.

Michal Fokt
Diskuze (3)
Avatar - S8
3. 11. 2014 19:57
Re: už i aston ...
Je to tak jednoduche, jen je problém co stou vzperou, která vyjede z druhého boku ven >:D
Avatar - Hotwire
3. 11. 2014 19:35
Re: už i aston ...
Nemyslim si ze je to take jednoduche. >:-[]
3. 11. 2014 18:50
už i aston ...
řešení je jasné, přidá se jedna ocelová vzpěra na místo nového nárazu ...