Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin uvádí limitovanou edici superlehkého jízdního kola

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Aston Martin je další automobilkou, která spojila své síly s renomovaným výrobcem jízdních kol a využila jeho zkušeností pro návrh i výrobu výjimečných jízdních kol.

Britská automobilka Aston Martin představuje nejnovější výsledkem své spolupráce s německým výrobcem špičkových jízdních kol Storck.

Novinka nese jméno Storck Fascenario.3 Aston Martin Edition a jejím základem je extrémně lehký a zároveň pevný rám z uhlíkových vláken, jehož hmotnost je pouhých 770 g.

Rám pak doplňují komponenty podobných kvalit, z nichž si pozornost zaslouží například kola ZIPP, kliky a brzdy THM či přesmykač a přehazovačka s bezdrátovým elektronickým ovládáním řazení.

Storck Fascenario.3 Aston Martin Edition se právě díky kombinaci svého karbonového rámu s řadou dalších extrémně lehkých komponentů může pochlubit hmotnosti pouhých 5,9 kg.

Slavné automobilové značky a jejich jízdní kola. Podívejte se do galerie!

Samotná automobilka, resp. její individualizační divize Q by Aston Martin pak stojí za finální podobou kola na pneumatikách Pirelli P Zero Velo a jeho barevným provedením, pojmenovaným Argentum Nero. Podle oficiálních materiálů použitý lak v závislosti na světle působí dojmem, že je leskle šedý, zelený nebo stříbrný.

Storck Fascenario.3 Aston Martin Edition má vzniknout v sérii, čítající 107 jízdních kol. Cena jednoho exempláře je stanovena na 15.777 britských liber (zhruba 460.000 Kč).

Doporučujeme

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
6. 11. 2017 18:58
Re: Nevím nevím
Obzvlášť když uvážíte, že tento Aston Martin má rám vážící 770 kg ;-)
6. 11. 2017 14:48
Nevím nevím
Odhadl bych, že tak čtvrt mio se platí za příslušnost k Astonům.
Myslím, že v cyklistice však takové jméno nemá :-) .
Např. Specialized S-works Roubaix Dura v elektrice je za 10,5 tis Euro a nic moc lepšího se už na trhu nenajde. :-(
A rám má jen cca 645g.