Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin: Nová značka na indickém trhu

David Bureš
Diskuze (0)
Britská automobilka následuje ostatní výrobce luxusních aut a vstupuje na trh druhé nejlidnatější země světa.

Automobilka Aston Martin expanduje, tento týden vstoupila na indický trh, když zde otevřela své první oficiální zastoupení. Showroom umístěný v Bombaji bude provozovat firma Performance Cars, divize společnosti Infinity Cars Pvt. Ltd., která se prodejem luxusních aut v Indii zabývá již několik let.

Vstup do Indie je součástí plánů na rozvoj automobilky Aston Martin. Druhá nejlidnatější země světa se tak jako Čína rychle rozvíjí a pro automobilky se stává zajímavým odbytištěm, a to i pro výrobce supersportů.

Ferrari už své první oficiální zastoupení v Bombaji otevřelo, další chce provozovat v Novém Dillí, kde působí i Bugatti a Bentley. V druhé nejlidnatější zemi světa už prodává své automobily také Lamborghini nebo Maybach.

Zastoupení Astonu Martin se nachází přímo v centru luxusní bombajské čtvrtě, a to na rohu Kemp, což je křižovatka ulic Peddar a Altamount, plných prémiových butiků. Servis a after-sales oddělení jsou umístěny v nedalekém Worli.

Jak showroom, tak after-sales oddělení byly navrženy podle jednotného designu, jehož prvky používají i ostatní světová dealerství.

Indickým zákazníkům bude nabídnuta kompletní modelová řada včetně nejnovějšího V8 Vantage S a řady Virage, která stojí mezi DB9 a DBS.

Aston Martin však nehovoří o One-77, a tak je možné, že již prodal všech 77 exemplářů tohoto exkluzivního sporťáku s cenovkou 1,2 milionu britských liber. Ještě loni v prosinci britskému výrobci zbývalo prodat 17 aut.

Automobilka Aston Martin v současnosti provozuje 134 oficiálních zastoupení ve 42 zemích světa. Mezi nimi nechybí ani Aston Martin Praha, které bylo otevřeno v roce 2009.

V posledních letech továrna otevřela showroomy například v Brazílii, Chorvatsku, Řecku, Turecku a na Taiwanu. Mezi nejvíce rozvíjející se trhy však samozřejmě patří Střední východ a Čína.

Aston Martin byl založen v roce 1914. V současnosti začíná vyrábět minivozítko Cygnet, postavené na základech Toyoty iQ. Do budoucna je v plánech oživení značky Lagonda, pod tímto označením by se měl prodávat crossover postavený na základech Mercedesu-Benz, zřejmě třídy GL.

David Bureš
Diskuze (0)