Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin rozhodne o účasti ve formuli 1 v lednu

Michal Fokt
Diskuze (0)
Až (už?) zkraje příštího roku se dozvíme, jestli spatříme logo slavné britské sportovní značky na monopostech stáje Force India.

Informace z minulého měsíce, týkající se vstupu Astonu do F1, zněly tak jednoznačně, že bylo snadné jim uvěřit. Ale dopadlo to tak jako už v případě šéfa Force India Vijaye Mallya mnohokrát - do reality tomu ještě krůček chyběl. Ovšem i tak to vypadá, že prohlášení indické stáje mělo doposud největší váhu.

Aston Martin se totiž opravdu chce do formule 1 dostat, jenže konečné rozhodnutí prý ještě nepadlo a automobilka sdělí konečný verdikt v lednu. Nicméně podle zákulisních informací nyní převažují ve vedení spíše pesimistické postoje a dokonce už je téměř jisté, že ke vstupu do F1 v roce 2016 nedojde, jakkoli je možné, že téma F1 může být později přehodnoceno. Nicméně představenstvo si to chce přes Vánoce nechat projít hlavou a definitivně rozhodnout v lednu příštího roku.

Jak už jsem psal v předešlém článku, opravdu věřím, že se Aston rozhodne správně, tedy nevyhazovat peníze oknem a investovat je raději do produkčních modelů a nižších kategorií motorsportu. Vzpomeňte na Spyker...

Michal Fokt
Diskuze (0)