Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin se připravuje na Le Mans ve velkém. Vantage GT3 jde do boje už příští rok

Dominik Kovář
Diskuze (1)

Aston Martin vstoupí s hypercarem Valkyrie do šampionátu vytrvalostních závodů v roce 2025, ale již příští rok uvidíme na tratích nový speciál Vantage GT3.

Jako den a noc se jeví působení britské automobilky Aston Martin před lety a nyní. Zatímco před lety byl Aston spojován zejména s dluhy a nízkými prodeji, nyní chrlí jednu novinku za druhou a na poli motorsportu je čím dál více vidět. 

Ve formuli 1 působí již třetím rokem a hlavně letos jsou díky několika umístěním na stupních vítězů tmavě zelené monoposty, zejména ten pilotovaný dvojnásobným šampionem Fernandem Alonsem, hodně vidět. 

Svou působnost Aston Martin rozšiřuje o vytrvalostní závody v nejvyšší kategorii, kde v šampionátech WEC a IMSA bude bojovat s hypercarem Valkyrie. Než ale tato doba nastane, Aston vyrazí na závodní tratě s další novinkou, kterou je Aston Martin Vangtage GT3.

Kategorie speciálů GT3 bude mít v šampionátu WEC premiéru a již nyní se těší oblibě automobilek. Ferrari 296 GT3, Porsche 911 GT3 R, Ford Mustang GT3, McLaren 720S GT3 a nyní Aston Martin Vantage GT3. To jsou vozy, na které se můžeme v příštím roce zcela jistě těšit. 

Video se připravuje ...

Jak můžete vidět na fotografiích, tým Aston Martin Racing již pustil svůj speciál na závodní trať. Vzhledem k předpisům bude Vantage GT3 poháněn čtyřlitrovým osmiválcem s výkonem mezi 500 až 600 koňmi. 

Model Vantage GT3 má na co navazovat, předchozí model Vantage GTE získal v Le Mans v kategoriích LMGTE Am a Pro vítězství v letech 2014, 2017 a 2020. 

Dominik Kovář
Diskuze (1)

Doporučujeme

16. 10. 2023 11:30
?????
Ale ved dlhy a nizke predaje pokracuju, hovori sa, ze stroll opusti f1 aj am a uz ma na stole niekolko ponuk