Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zamáčkněte slzu, Aston Martin Valour na vás nevyjde. Značka vyprodala všech 110 vozů

Lukáš Volšický
Diskuze (0)

Exkluzivní oslava dvanáctiválců a manuálních převodovek je vyprodaná. Britský Aston Martin úspěšně udal všech 110 kusů speciálního modelu Valour, který představil na letošním Festivalu rychlosti v Goodwoodu.

Vzpomínáte si, když jsme vás před deseti dny nalákali do konfigurátoru nového exkluzivního Aston Martinu Valour? Britská značka proslavená fiktivním agentem 007 nás nechala vytvářet unikátní specifikace nejnovějšího luxusního sporťáku, na jejichž závěru jsme si vždy povzdechli nad naším bankovním kontem. Ne všechny nadšence na světě však trápí náš problém.

Po pouhých dvou týdnech od slavnostního debutu nového Valouru na britském Festivalu rychlosti v Goodwoodu automobilka oznamuje, že jej úspěšně vyprodala. Všech 110 vozů speciální edice je nadobro pryč a jediná šance, jak dnes jeden z nich zakoupit, je čekat na zveřejnění nabídek potenciálních překupníků nebo začátek prodeje lehce ojetých aut z druhé ruky.

Aston Martin Valour je jednou z rozluček britské značky s prestižními dvanáctiválci a má dvakrát přeplňovaný 5,2litrový V12 o 526 kW (715 koních) a 753 Nm, vycházející ze srdce nejmodernějšího Aston Martinu DBS. Obrovským lákadlem Valouru pro pravověrné řidiče je i šestistupňová manuální převodovka v kombinaci s pohonem zadních kol a karbon-keramickými brzdami. V dnešním světě už je obdobných aut jako šafránu.

Britové tak zvládli vyprodat budoucí investiční luxusní kupé, za jaké novopečení majitelé zaplatili cenu od 28 milionů korun. Díky individualizaci pak finální ceny jednotlivých aut mohly vzrůst až o polovinu. Na výběr bylo více než 50 barev, doplňky z uhlíkových vláken, kůže i alcantara v interiéru nebo speciální balíček 110th Anniversary oslavující 110 let značky.

Video se připravuje ...

To vše Aston Martin spojil s unikátním retro designem inspirovaným originálním modelem V8 Vantage z konce sedmdesátých let. Ten byl s nejvyšší rychlostí 270 km/h oslavován jako „první britské superauto“.

Lukáš Volšický
Diskuze (0)

Doporučujeme