Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin spustil konfigurátor pro DB12. Nám se nejvíc líbí tento

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Konfigurace osmiválcové novinky britské automobilky nabízí obří porci individualizace.

Automobilka Aston Martin přišla s novým modelem DB12, které Britové označují jako první Super Tourer na světě. Nástupce modelu DB11 je již možné si sestavit v oficiálním konfigurátoru. Jak se dalo očekávat, možností je zde více než dost. 

V exteriéru si vybíráme šedé lakování Satin Titanium Grey. Na výběr je zde dalších 53 barev v odstínech modré, zelené, bílé, oranžové, červené, černé nebo žluté. V exteriérových paketech je na výběr z plného lakování, kontrastního černého nebo karbonové úpravy.  

Masku chladiče můžete mít v chromovém nebo černém provedení. My zvolili černou mřížku a k tomu padnoucí černá jednadvacetipalcová kola. Celkově je zde k dispozici až sedm designů kol. Pět dostupných barev pro brzdové třmeny se nám zdá být u takto opěvovaného modelu málo. Volíme červenou variantu. 

Jak je u sportovních modelů zvykem, standardní ocelové brzdové kotouče můžete nahradit karbon-keramickými brzdami. Poslední volbou v oblasti exteriéru je zbarvení zadních světel - mohou zůstat tradičně červená, volitelně zatmavená.

V revolučním interiéru máme na výběr mezi sedadly Performance a pohodlnějšími Sport Plus Seat. Z nepřeberného množství barev a motivů interiéru vybíráme kombinaci hnědé Oxford Tan a béžové Sandstorm. V závislosti na zvoleném motivu nabízí automobilka svým zákazníkům různé možnosti prošívání, obložení stropu a kožených detailů. Téměř každý kout kabiny lze personalizovat, od bezpečnostních pásů až po koberečky. 

Video se připravuje ...

Zákazníci mají volbu zvukového vybavení Bowers & Wilkins s výkonem 1170 wattů, ventilací sedadel, vnitřního paketu z uhlíkových vláken, lifestylové balíčky zahrnující golfové vaky a mnoho dalšího. 

Přesto, že britská automobilka zklamala mnoho svých zákazníků přechodem na dvakrát přeplňovaný V8 od Mercedesu, je zde mnoho aspektů, kterým “Super Tourer” Aston Martin DB12 posouvá hranice zážitku z jízdy na zcela jinou úroveň.

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Doporučujeme