Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi: 10 miliónů maďarských motorů

Ondřej Láník
Diskuze (7)
AUDI AG vybrala v roce 1992 maďarské město Györ za své největší východoevropské produkční centrum. Motory se oficiálně začaly vyrábět v roce 1994. Po deseti letech se roční kapacita vyšplhala až na 1,5 milionu motorů.

AUDI AG vybrala v roce 1992 maďarské město Györ za své největší východoevropské produkční centrum. Motory se oficiálně začaly vyrábět v roce 1994. Vedle motorů se do Györu s dubnu 1998 dostala také výroba prestižních kupé Audi TT Coupé a Roadster. Od roku 2001 se v Maďarsku vyrábí Audi A3.

Audi Hungaria začala nejprve se čtyřválci a kapacitou 800 ks denně, expanze motorárny pokračovala k šesti a osmiválcům a dnešní výrobní kapacitě 6900 motorů za den, což odpovídá roční kapacitě 1,5 milionu motorů. V Maďarsku dnes vzniká prakticky celá motorová paleta pro všechny řady značky Audi, ale dodávky směřují také k Volkswagenu, Seatu a Škodě Auto.

Desetimilióntým motorem vyrobeným v AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. je čtyřválec 1.8 20 V Turbo se 165 kW, který našel své uplatnění v policejním Audi TT pro maďarskou dopravní policii.

Ondřej Láník
Diskuze (7)