Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi A9: Konkurent Panamery jako koncept se ukáže v Los Angeles

David Bureš
Diskuze (1)
Nový model bude postaven na stejných základech jako Audi A8. Na trh zřejmě dorazí za dva až tři roky.

Již delší dobu se hovoří o tom, že by nabídku značky Audi mohl rozšířit nový luxusní model s označením A9. Premiéra vozu se již blíží, poprvé jej uvidíme na listopadovém autosalonu v Los Angeles.

O premiéře konceptu naznačujícího podobu modelu A9 jako první informoval britský magazín Autocar, který se ve své zprávě odvolává na zdroje blízké automobilce. Vůz jako ostatní koncepty ingolstadtské značky rovněž ukáže, kam se design vozů Audi bude dále vyvíjet.

Pod křivkami konceptu se podepíše tým vedený novým šéfdesignérem Audi Marcem Lichtem, který do této funkce nastoupil letos v únoru. Hlavním Lichteovým úkolem je více odlišit design jednotlivých modelů Audi, chystaný koncept by tak mohl ukázat novinky v této oblasti. Mluví se o nově tvarované masce single frame nebo o nových detailech na karoserii.

Koncepce A9 je zatím velkou neznámou. Zatímco loňské zprávy německého Auto, Motor und Sport hovořily o vzhledu sportovněji laděného crossoveru, Autocar nyní píše o čtyřdveřovém kupé. A9 zřejmě bude více než pět metrů dlouhé a jeho základem bude platforma MLB z A8.

Ukázku budoucnosti neuvidíme jen zvnějšku karoserie chystaného konceptu, ale také v jeho interiéru. Budoucnost kabin vozů značky Audi bude ve znamení digitálních displejů, které nahradí analogové budíky. Toto řešení jako první použila třetí generace TT, ukázat se má i v nové A4 nebo Q7.

Letošní ročník autosalonu v Los Angeles startuje 18. listopadu a potrvá až do 30. listopadu. Organizátoři již potvrdili 25 světových premiér, které se na této autoshow představí. Vedle konceptu od Audi se v LA podle některých zdrojů ukáže nová limuzína Maybach (alias prodloužená verze Mercedes-Benzu S) nebo nový kompaktní sedan s pohonem předních kol od BMW (ať už s označením 1 nebo 2).

David Bureš
Diskuze (1)
Avatar - flyboyeda
9. 9. 2014 18:46
Tak to bude panečku střela
už se těším