Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi chystá více designových rozdílů mezi modely

David Bureš
Diskuze (25)
Budoucí směřování designu vozů Audi naznačuje koncept Crosslane Coupé.

Audi bude kráčet novým designovým směrem. Budoucí vozy značky mají více ukazovat svoji techniku, interiéry a exteriéry aut si pak mají být blíže.

Hlavní novinkou ale bude větší rozlišení jednotlivých automobilů. V současnosti jsou si některé modely podobné jako vejce vejci, což může mást zákazníky. „Potřebujeme něco nového, aniž bychom ničili tradici,“ říká šéfdesignér Audi Wolfgang Egger.

Audi chce odlišit více vzhled mezi řadami A (běžná auta), R (sporťáky) a Q (SUV). V nejbližší době se autorský tým zaměří především na sportovně-užitkové modely. Podobu budoucích Audi s písmenem Q v názvu už naznačil letošní koncept Crosslane Coupé.

Vozy řady Q mají dostat masku single frame, která bude více trojrozměrná než nyní. Podobu takové masky ukázala již zmíněná studie Crosslane Coupé.

Podobností modelů Audi se například inspiroval například Lexus, který sjednocuje masky chladiče svých aut právě po vzoru ingolstadtského výrobce. Je jasné, že single frame bude u Audi zachován, jen projde evolucí a na různých modelech se bude výrazněji lišit.

Dalším plánem je, že se technika u budoucích Audi nebude skrývat, ale spíše vystavovat na odiv. Tento trend je patrný u Crosslane Coupé, u kterého je viditelný prostorový rám Multimaterial Space Frame, a to v masce chladiče, na A-sloupcích nebo v chladicích otvorech kapoty.

Třetí charakteristikou nových Audi má být úzké sepjetí jejich exteriérů a interiérů, které podle slov automobilky mají tvořit plynulou jednotu. Díky tomu mají být budoucí modely značky snadno rozpoznatelné i díky svým odlišným kabinám. Počítá se s čistými a jasnými povrchy, tlačítek bude méně, aby se řidič mohl více koncentrovat na řízení.

David Bureš
Diskuze (25)
Avatar - white label
8. 11. 2012 00:40
Re: Konečně jim to došlo
:yes:
8. 11. 2012 00:40
Re: Nic světoborného
Není to nutně věc designérů. De'Silva měl za úkol posílit značku, sjednotit modely, vytvořit mezi nimi jasný vztah, vytvořit tvář značky. Je zodpovědný za konkrétní podobu, nicméně plán tohle provést přišel odjinud.
8. 11. 2012 00:30
Re: Konečně jim to došlo
Ono je to drahnou dobu v plánu, už i tady jsme o tom diskutovali, ale ono jim to konečně došlo... >:-[] To snad všichni čekali, že se zaseknou na jednom místě? De'Silva (a celý tým) odvedl skvělou práci. Dnes snad každý pozná Audi na sto honů. Teď hurá na další fázi. :-)
Avatar - Dinar
7. 11. 2012 14:48
Re: Konečně jim to došlo
Leda pr.d, prohlídni si pořádně nové GS a facelift LS, je to naprosto stejné, jako u audi (A6 vs. A8), základní linka, značkové markanty, detaily, jen je to o číslo větší resp. menší.
Avatar - white label
7. 11. 2012 14:39
Re: Konečně jim to došlo
"Personální" pomoc od Ježíše bys ale určitě potřeboval... >:-[]