Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi láká na facelift Q8. Velké změny nečekejte

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Výrazné SUV kupé Audi Q8 by mělo s faceliftem nabídnout nový design i funkce, zásadní změny se však neočekávají.

Automobilka Audi se pochlubila první ukázkou připravovaného faceliftu prémiového SUV kupé Q8, poprvé představeného již v roce 2018, jehož premiéra je naplánována na 5. září. Datum přitom odpovídá zahájení mnichovského festivalu mobility, na kterém by novinka mohla být vystavena. A na co se můžeme těšit?

Krátká tisková zpráva hovoří například o nových čelních a koncových světlech, která kromě upraveného designu nabídnou i nové funkce. Na skice přitom vidíme nová zadní LED světla s novou grafikou, doplněná o světelný pruh protažený napříč celou šířkou vozu.

Video se připravuje ...

Zpráva dále zmiňuje více možností individualizace, díky kterým by mělo být SUV kupé stále velmi dobře rozpoznatelné. Pravděpodobně se tak dočkáme rozšířené palety barev karoserie, nových disků kol a možná i upraveného interiéru s novými dekory a čalouněním. Na bližší informace si však budeme muset počkat.

Po sítích už ale kolují zvěsti o víceméně drobných úpravách, což měly potvrdit i první špionážní fotografie maskovaných prototypů. Kromě upravených světel by se změny měly týkat asi jen masky chladiče a nárazníků, přičemž nový styl by mohl odkazovat na nové elektrické modely značky.

Lze předpokládat, že modernizovaná Audi Q8 dostane také nové technologické funkce, nabídka pohonných jednotek by však mohla zůstat víceméně stejná. Možná s drobným důrazem na další snižování emisí, ke kterému by ale mohla přispět i lepší aerodynamika.

V nabídce by ale měly zůstat i ostré modely, ostatně na Nürbrugringu už se měl objevit i maskovaný prototyp modelu RS Q8. Na bližší informace si ale budeme muset počat až do premiéry.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme