Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Klíčové kombi od Audi mění identitu. Takto může vypadat nové A7 Avant

Dominik Kovář
Diskuze (4)

Produktové portfolio Audi dozná v následujících měsících změn. Již brzy se na trhu objeví například Audi A7 Avant.

Pokud vám tato zásadní novinka unikla, posaďte se nebo se chyťte něčeho pevného. Audi v následujícím období zamíchá svým názvoslovím natolik, že i vášnivý audinář bude mít problém rozeznat, který model je který. 

Aktuální strategie názvosloví modelů Audi je následující: modely se sudou číslovkou budou elektromobily, zatímco modely s lichou číslovkou budou mít spalovací motory. Neznamená to, že bychom se snad nedočkali nových generací u modelů A4 a A6, jen se přejmenují. Původní A4 dorazí už tento rok a spojí se s modelem A5. 

Stejný osud čeká větší kombík, který známe pod názvem A6 Avant. Ten se od příštího roku stane modelem A7 Avant. Stejně jako u modelu A4/A5, tak u A6/A7 zřejmě vlivem této změny přijdeme o karosářskou variantu Limuzína, zůstanou pouze Sportback a Avant.

S podobně razantní změnou označení Audi přišlo již před několika lety, kdy se jednotlivé motorizace začaly označovat číslicemi 25, 30, 35, 40, až po číslovku 60. Nejednou se zákazníci divili, jak se německé automobilce povedlo například do malé A1 uložit velký třílitrový motor (označení 30 TFSI). Přitom šlo o litrový tříválec s výkonem 81 kW.

Video se připravuje ...

Teď ale zpátky k chystající se novince v podobě A7 Avant. Prototypy prohánějící se po silnicích neunikly šikovným rukám počítačových grafiků, konkrétně tomu z webu Kolesa. Novinka by měla obdržet světlomety podle vzoru aktuálního designového jazyka značky. Kontrastem uhlazené přední části je zadní část se světlomety připomínající tesáky. 

Paleta motorů je prozatím pro nové Audi A7 tajemstvím. Očekáván je větší zástup plug-in hybridních variant - ta by se mohla objevit v nejostřejší verzi RS 7 Avant jako konkurent navrátilce z Bavorska, BMW M5 Touring

Dominik Kovář
Diskuze (4)

Doporučujeme

Avatar - Mokrous
14. 2. 2024 20:27
Ruská žumpa opět jede.
“Bravo” redakce!
Avatar - KANKUNEN
14. 2. 2024 16:18
Kováři, máš štěstí, že i tu malůvku
odporný rusák ukrad, rusácký originál by měl na střeše raketu s nápisem třeba na Pragu.
Avatar - kari.laz
14. 2. 2024 16:11
si děláte pr.del
Jděte do hajzlu s tím ruSSáckým prasetem.
Avatar - Barry Lyndon
14. 2. 2024 15:09
WTF???
:no: Russácké malůvky se vrací?