Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi RS4 Avant B9: Bude vypadat takto?

Jan Mička
Diskuze (5)
Audi představilo novou generaci modelu A4 teprve včera, grafik X-Tomi ale nelenil a zveřejnil svou vizi ostré verze RS4 Avant.

Včerejší představení nové Audi A4 vzbudilo velkou vlnu různorodých názorů. Některé se týkaly také méně výrazných změn designu, to je ale jasný příklad filozofie značky. Tvary se mění pozvolna, spíše evolučně, aby se stálí zákazníci „nevylekali“ a nepřešli ke konkurenci. Vůz mezigeneračně zhubnul až o 120 kilogramů, dostal delší rozvor a přístrojová deska v podstatě odpovídá nové Audi Q7. Moderní techniku tedy nepostrádá.

V rámci premiéry se představila celá plejáda nových agregátů, dvě verze ale chybí – ostřejší S4, kterou už Audi pilně testuje na severní smyčce Nürburgringu, a ultimativní RS4 Avant. Známý grafik X-Tomi nicméně nelenil a kombíku navrhnul dramaticky vyhlížející kabát podle vlastních představ.

Na první pohled není nikterak okázalý a nepřináší nic nečekaného. Ohromné průduchy v předním nárazníku jsou nutnost a nechybí ani nápis „quattro“ pod registrační značkou, který je pro současné „eresa“ charakteristický. Prahové nástavce jsou „naroubovány“ možná až moc násilně, vždyť ale zatím o nic nejde…

Audi už loni vypustilo informaci, že nová generace RS4 přijde o atmosférický motor, to se ale dalo čekat. Minulé vydání mělo 450 koní a 430 N.m, vzhledem k úbytku hmotnosti by ale novinka, která se ukáže zřejmě v příštím roce, nemusela být o moc silnější. Pod kapotou dle všeho najdeme dvakrát přeplňovaný šestiválec, problém v tom ale nevidíme. U BMW M3 jsme downsizing přece také překousli…

Jan Mička
Diskuze (5)
Avatar - Hammunasakra
30. 6. 2015 15:00
Re: Tomášek napatlal
To jo ale těžko čekat nějaký zásadní překvapení [odkaz]
Avatar - boost.
30. 6. 2015 14:25
Re: Tomášek napatlal
Taky si myslím. :no:
Avatar - 3_diamanty
30. 6. 2015 14:18
Re: Tomášek napatlal
nekric hop kym nepreskocis.... ;-) .....

ale mozno to lizatko mat nebude... ty si sef ;-)
Avatar - AUDIRS6
30. 6. 2015 14:09
Re: Tomášek napatlal
asi nastartujem tank, a pojdem do Pešti >:-[] - vysvetlit tomu madarkovi popletenemu, ze zobrat predne lizatko z RS3 a napatlat ho na vsetko co ho napadne je uplna blbost ! 8-s :no:
Avatar - KANKUNEN
30. 6. 2015 14:00
Tomášek napatlal
Ten chlap Vám snad platí, abyste mu platili.