Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi RS4 Avant: Unikátní kreace od Audi Exclusive

Michal Fokt
Diskuze (0)
Mít jediný vůz svého druhu vytvořený přímo automobilkou, to se počítá. Tento vůz si na míru od Audi Exclusive nechal postavit jeden německý zákazník.

Bavorský kombík Audi RS4 Avant je bezpochyby sám o sobě dostatečně reprezentativní, ne každý se však s tím, co nabízí továrna, musí spokojit. Nyní se jeden ze zákazníků značky rozhodl pro tak působivou individualizaci prostřednictvím divize Audi Exclusive, že se zakázková divize ingolstadtské automobilky rozhodla se s ní veřejně pochlubit.

U tohoto RS4 Avant se všechno točí kolem speciálního limetkového laku Peridot Green, jenž byl použitý jak na karoserii, tak na dekorech v interiéru, kde zdobí výplně dveří, palubní desku, bočnice sedadel a středový panel. Zelenou nití je provedeno i šití semišového volantu a sedadel v kombinaci šedé kůže a alcantary.

Zvenku se zeleným lakem kontrastují černá zpětná zrcátka a pětipaprsková kola, stejně jako červené brzdové třmeny, přičemž nesmí chybět loga Audi Exclusive. Motor zůstal beze změn, V8 4,2 l má výkon 331 kW (450 k) a točivý moment 430 N.m. V kombinaci s pohonem všech kol quattro a sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou zvládne stovku za 4,7 s a jeho maximální rychlost je omezena na 280 km/h.

Michal Fokt
Diskuze (0)