Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi vs Ferrari: Těžká nehoda v Le Mans (video)

redakce AUTO.CZ
Diskuze (40)
V právě probíhajícím závodě 24h Le Mans došlo už v první hodině k těžké nehodě.

Dnes v 15 hodin odstartoval letošní ročník slavné čtyřiadvacetihodinovky v Le Mans. Už v první hodině se tala těžká nehoda dvou aut - Audi R18 z kategorie prototypů a Ferrari 458, které závodí mezi cestovními vozy.

Allan McNish za volantem Audi chtěl podle všeho v zatáčce předjet vnitřní stopou jednoho svého konkurenta z prototypů a několik pomalejších cestovních vozů. Do cesty mu však vjelo Ferrari pilotované Anthony Beltoisem.

Následující kolize vymrštila Audi nekontrolovaně do únikové zóny. Torzo auta se zázrakem zastavilo až na hraně ochranné bariéry, přímo před objektivy přihlížejících fotografů. Ferrari dopadlo lépe a zatímco na trať vyjel safety car, Beltois dojel do boxů k opravě poškozené zádi.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (40)
Avatar - white label
13. 6. 2011 23:15
Re: Závod je závod
Jj. v závodu se závodí, na teoretizování jsou tyhle diskusel, kde je každý generál po bitvě hned jasně ví, kdo udělal chybu a kdo ne... ... ;-)
Avatar - white label
12. 6. 2011 16:34
Re: Uf
Tahle pasáž se rozhodně neshoduje s názorem Cara, ani tvým:
"..., takže by to pomalejší auto mělo vyklidit ideální stopu a udělat místo rychlejšímu."

A tady je ještě citace z článku po skončení závodu: "Allan McNish předjížděl druhé Audi a před nimi jedoucí Anthony Beltoise s Ferrari týmu Luxury Racing jej prostě neviděl."
Avatar - white label
12. 6. 2011 15:03
Re: Uf
To víš, že pochopil, právě proto jsem napsal to, co jsem napsal, když trochu přidáš na nadhledu, tak to pochopíš taky... ;-)
Narazil jsem na konkurenční autowebu, na názor jednoho redaktora na tu první bouračku, ne že bych s ním zcela souhlasil, ale dám ti to sem hlavně proto, ať vidíš, že názory na to můžou být různé, který je ten správný, těžko jednoduše říct:
"Rozhodně to bylo předjíždění o kolo, ta auta nebyla ve stejné třídě, takže by to pomalejší auto mělo vyklidit ideální stopu a udělat místo rychlejšímu. Risk určitě, ale tahle havárie byla velmi zbytečná a šlo se jí vyhnout, nebyl to souboj o pořadí. Ale jasně, chyby se stávají... a v tom frmolu na okruhu, kde se prolínají různé vykonostní třídy... to bude vždycky o hubu. Nedovedu si představit totéž na Ringu s 200 posádkami na trati, prostě nedovedu."
Já se spíš přikláním k verzi, že řidič Ferrari chtěl právě udělat místo pro to Audi za ním, ale přehlédl přitom to rychlejší další Audi zevnítř. Ale kdo z nás je nejblíž pravdě, asi ví nejlíp právě řidič z toho Ferrari...
Avatar - white label
12. 6. 2011 14:04
Re: Uf
Nepochopitelné je to právě pro tebe, já naopak nemám občasnou podobnou kolizi v závodech problém pochopit. Je dobře, že závodní vozy zatím řídí lidi, nikoli roboti...
Avatar - white label
12. 6. 2011 13:57
Re: Uf
Konečně ses nad sebou trochu zamyslel a musí uznat, že ti ta sebekritika sluší mnohem víc, než ta původní hra na intelektuála... :yes: >:-[] >:D