Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi vytvoří v Maďarsku 2100 nových pracovních míst

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Maďarská továrna Audi bude od roku 2013 vyrábět 125.000 vozů ročně.

Německý výrobce luxusních automobilů Audi vytvoří v rámci rozšíření své továrny v Maďarsku 2100 nových pracovních míst. To je o 300 míst více, než původně plánoval. Oznámil to dnes šéf společnosti Rupert Stadler. Dodal, že maďarská továrna se díky rozšíření stane čtvrtým závodem podniku zajišťujícím kompletní výrobní proces. Továrna bude od roku 2013 vyrábět 125.000 vozů ročně.

Automobilka již loni uvedla, že rozšíření závodu si vyžádá investici kolem 900 milionů eur (zhruba 22 miliard Kč). Počet nových pracovních míst bude vyšší, než se předpokládalo, díky výstavbě lisovny. "Tato nová lisovna zkompletuje v naší továrně v Rábu plný produkční cyklus," řekl Stadler. "Bude to náš čtvrtý závod s plnou výrobou po Ingolstadtu, Neckarsulmu a Bruselu," dodal.

Audi v Maďarsku vyrábí motory, kupé a roadster řady TT a také Audi A3 Cabrio. Dosud zde vzniklo přes 20,5 milionů motorů a 530 tisíc aut.

Stadler minulý měsíc potvrdil, že celosvětový prodej Audi by měl letos stoupnout na více než 1,2 milionu vozů z rekordních 1,09 milionu v loňském roce. Zdroj obeznámený se strategií podniku řekl agentuře Reuters, že Audi hodlá do roku 2020 svůj celosvětový prodej téměř zdvojnásobit na dva miliony vozů ročně.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)