Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi zvyšuje výrobu modelů A6 a A7

David Bureš
Diskuze (0)
Zatímco mnohé evropské automobilky výrobu snižují kvůli menšímu zájmu zákazníků, některé naopak své vozy nestačí vyrábět.

Audi oznámilo, že během prvního čtvrtletí letošního roku přidalo dalších 12 výrobních směn ve své továrně Neckarsulm. Reagovalo tím na větší poptávku po modelech A6 a A7 Sportback.

Díky tomu během prvních tří měsíců roku vzroste výroba v Neckarsulmu o zhruba 2.600 automobilů, než Audi původně plánovalo. Další směny budou přidány také v dubnu.

Loni na podzim přitom automobilka se čtyřmi kruhy ve znaku výrobu v závodě Neckarsulm na čas přerušila. Tímto krokem tehdy chtěla zamezit hromadění zásob svých vozů. S novým rokem se ale patrně situace zlepšila.

Vedle modelů A6 a A7 Sportback se v Neckarsulmu vyrábí modely A4 a A8. Sídlí zde také divize quattro GmbH, vyrábějící supersport R8 a sportovní modely s písmeny RS v názvu.

Zvýšení výroby ukazuje, že o luxusní vozy je mezi evropskými zákazníky stále zájem. Drahá auta jsou vůči výkyvům trhu odolnější než ta levná. Důkazem toho je i fakt, že loni si na evropském trhu z deseti nejprodávanějších značek pomohly jen dvě – Audi a Mercedes-Benz. Prodeje třetího člena německé prémiové trojky, BMW, klesly jen o zanedbatelnou desetinu procenta.

Audi plánuje své prodeje dále zvyšovat a předstihnout v prodejích BMW. Tomuto plánu má pomoci rozšíření modelové řady – v plánu je A3 sedan, tedy třetí karosářská verze tohoto modelu, a další SUV. Výrobce údajně pracuje hned na třech sportovně užitkových vozech – Q2, Q4 a Q6, které se mají stát sportovnějšími ekvivalenty stávajícího tria Q3, Q5 a Q7.

David Bureš
Diskuze (0)