Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Auta na náplavce 2021: Velký svátek se blíží!

Svět motorů
Diskuze (15)

Už jen měsíc a týden nás dělí od letošní nejvýznamnější české přehlídky automobilů. Výstava Auta na náplavce odstartuje ve čtvrtek 26. srpna.

Na obou březích Vltavy budou auta v hlavní roli už počtvrté. V minulém roce se ze známých pandemických důvodů akce neuskutečnila.

Damoklův meč zhoršení virové situace ještě úplně nezmizel. Časopis Svět motorů, který je pořadatelem výstavy, i mediální dům Czech News Center však předpokládají, že skutečnosti jako otevřený prostor, stoupající počet očkovaných lidí a letní termín budou zárukou zdárného průběhu celé akce.

Agresivní konkurence

Právě kvůli nejistotám ohledně kovidového vývoje jsme v přípravách zatím proti předchozím letům maličko pozadu. Dlouho jsme se rozhodovali, zda akci vůbec v nejisté době uskutečnit. Ale pak jsme se rozhodli, že si vy, fandové motorismu, konečně pořádnou výstavu zasloužíte. Vše umocnil ještě fakt, že na tradiční termín Aut na náplavce, tedy poslední prázdninový víkend, přesunuli dost bezskrupulózně své akce i pořadatelé květnových Legend a březnové Autoshow. To nás v dobrém slova smyslu nabudilo. Nakonec Legendy už letošní ročník zrušily a letňanský areál, kde by snad měla probíhat Autoshow, zase lehl popelem…

Břehy budou plné

Výstava se uskuteční od čtvrtka 26. do neděle 29. srpna na obou vltavských pražských březích mezi Železničním a Palackého mostem. A opravdu se máte nač těšit!

Na Rašínově nábřeží se tradičně představí vozy značek Ford, Audi, Seat, Cupra, Volkswagen osobní vozy, Volkswagen užitkové vozy, Škoda a Mercedes-Benz, kde k jeho užitkové produkci poprvé přibudou i osobní vozy. Nově se tu objeví Toyota, Lexus a Hyundai.

Na smíchovské straně bude opět stát velké pódium, na němž se mimo jiné uskuteční od čtvrtka do soboty večerní koncerty. Vystavovat zde budou značky Kia, Mitsubishi, Subaru, Isuzu, Fiat, Fiat Professional, Alfa Romeo, Abarth, Jeep, Dodge, RAM, Chevrolet a Cadillac.

Rozjede to Ewa Farna

„Jsme moc rádi, že se nám navzdory kovidové krizi povedlo na náplavku přivést tolik značek. Jde zhruba o stejný počet jako v ještě normálním roce 2019,“ raduje se šéfredaktor Světa motorů Zbyšek Pechr.

Za týden už vás začneme seznamovat s největšími výstavními trháky jednotlivých značek. Dopracovává se i seznam doprovodných odborných a kulturních akcí. Zatím je jisté, že úvodní koncert ve čtvrtek 26. srpna obstará Ewa Farna.

Sledujte časopis Svět motorů, zpravodajství na webech Auto.cz a Autananaplavce.cz a také náš facebook a instagram. A hlavně už teď počítejte s tím, že vaší poslední prázdninovou zastávkou musí být Auta na náplavce!

Svět motorů
Diskuze (15)

Doporučujeme

21. 7. 2021 21:45
pražský cyklista
tak nezapomeňte až tu budete, že tu jste v obci a ne mimo obec. díky.
Avatar - Oscar_Romero
20. 7. 2021 14:23
Letos naposledy...
Elektrokolobrndy na náplavce 2022.
Avatar - Ozzman
20. 7. 2021 12:08
Re: Už jen měsíc a týden nás dělí od letošní nejvýznamnější
Jednooký mezi slepými... víš jak :D
Avatar - _Karel_
20. 7. 2021 11:44
Re: Už jen měsíc a týden nás dělí od letošní nejvýznamnější
Mě to jako "pořádná výstava" nepřijde. :-)
Avatar - Ozzman
20. 7. 2021 08:32
Re: Už jen měsíc a týden nás dělí od letošní nejvýznamnější
Na druhou stranu, možná to bude jediná pořádná výstava nových aut, ani ty výstavy v Holešovicích už nejsou co bývaly..