Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

AUTO BILD TÜV Report 2007: Nejlepší tříleté ojetiny jsou Opel Meriva a Ford Fusion

Ondřej Láník
Diskuze (67)
Jako nejspolehlivější ojetá auta roku 2006 se osvědčily dva modely - Opel Meriva a Ford Fusion.

Jaké jsou typické přednosti a slabiny nejoblíbenějších typů vozidel? Které modely jsou nejspolehlivější? V největším německém průvodci ojetými auty AUTO BILD TÜV Reportu obsadily nejvyšší příčky mezi vysoce spolehlivými vozy v oblíbené kategorii ročních až tříletých ojetin dva vozy německých výrobců, přičemž Opel Meriva se umístil na prvním místě a Ford Fusion na druhém.

Zvlášť povzbuzující je to, že vítězná auta nejsou v žádném případě vozy nejvyšší kategorie, ale vozy dostupné normálním lidem. „Kvalita tedy nemusí být nutně otázkou peněz,“ říká Oleg Spružina, generální ředitel TÜV SÜD Auto CZ.

Porsche 996, Toyota RAV4, Porsche Boxster a Porsche 993 obsadily nejvyšší příčky v dalších čtyřech kategoriích podle ročníků, zatímco Kia Carnival, Chrysler Voyager, Renault Twingo a Renault Espace se umístily až na konci žebříčku, mezi vozy s vysokým výskytem mechanických závad.

AUTO BILD TÜV Report vydávají německé stanice technické kontroly TÜV. Technická způsobilost osobních vozidel k silničnímu provozu podléhá v Německu pravidelné kontrole a je dokumentována nálepkou na registrační značce. V případě, že technici TÜV zjistí u vozu závažné nedostatky, musí být tyto nedostatky nejprve odstraněny. Nálepka způsobilosti vozu k provozu na silnicích je majiteli vydána až po opakované kontrole. Pro tuto zprávu jsou v průběhu celého roku shromažďovány výsledky více než 7 miliónů testů způsobilosti k silničnímu provozu prováděných u 185 nejoblíbenějších typů vozidel starých tři až jedenáct let. Na základě těchto dat jsou potom určeny vozy s nejnižší a nejvyšší mírou nedostatků. AUTO BILD TÜV Report jasně a komplexně popisuje obvyklé přednosti a slabiny testovaných modelů. Navíc obsahuje zajímavé čtení o vlastnostech a užitečné tipy pro kupce a prodejce aut.

V následujících dnech zveřejníme kompletní žebříčky jednotlivých věkových kategorií s komentářem.

Ondřej Láník
Diskuze (67)
Avatar - Ghostyx
31. 1. 2007 23:42
Re: TUV je zkreslene..
Souhlas... :yes:
31. 1. 2007 20:00
Re: TUV, ADAC jedna pakáž made in skopenia
Ono i praskla zarovka muze neco vypovidat o kvalite automobilu - treba takovy Megane ma tak blbe navrzene predni svetlomety, ktere se diky konstrukci prehrivaji a zarovky tak praskaji mnohem casteji, nez by bylo zdravo (cca jednou za 3-6 mesicu na jedne nebo druhe strane), navic jeji vymena je opravdu neco. Podobnym neduhem, ikdyz s mensi frekvenci, trpi zarovky osvetleni SPZ u Octavie I.
31. 1. 2007 18:41
Re: TUV, ADAC jedna pakáž made in skopenia
jo, je vidět, že jsi informovaný, ovšem ona žárovka je zde brána snad jako trochu nadsázka. ještě jsem neviděl člověka vyhozeného za prasklou žárovku. snad každý rozumný pokud to neudělá ihned po tom, co to zjistí, tak před budovou technické vytáhne svoji sadu náhradních žárovek a provede onu přípravu. a pokud technik zjistí, že osvětlení je dílem prasklé žárovky, pochybuji, že nepočká těch 30s než si tu žárovku vyměním na místě. Samozřejmě mi sem napíše hned 15 lidí, že se to stalo, že to viděli a jací jsou technici prasata, nicméně o kolik mohou být tyto statistiky zkresleny právě těmito "zvěrstvy". o 0,1? ale to by těch zvířat muselo být :-)
Avatar - Pekelná Micinka
31. 1. 2007 16:46
Re: Bravo fúze!
A proč se ptáš mě?
Avatar - Pekelná Micinka
31. 1. 2007 13:48
Re: Bravo fúze!
A co by na autě mělo být pěknýho? Průhledný kola a barevný podsvícení? Tohle auto je krásný jednoduchostí a nekomplikovaností tvarů.