Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Auto roku 2021/2022 v ČR zná šest finalistů. Šanci na výhru mají normální auta

Stanislav Kolman
Diskuze (25)

Po covidové odmlce se vrací anketa Auto roku v ČR, která letos spojuje dva ročníky v jeden. A nyní už víme, které modely si to rozdají o vítězství.

Motorističtí novináři z České republiky mají v posledních týdnech plné ruce práce, neboť intenzivně testují automobilové novinky bojující o titul Auto roku 2021/2022 v ČR. Letošní anketa spojuje dva ročníky v jeden, loni se akce z důvodů pandemických opatření nekonala.

V prvním kole měla porota k dispozici osmatřicet automobilů, ze kterých měla dát hlas pětici nejžhavějších kandidátů. Ti s největším počtem hlasů postoupili do kola druhého, ve kterém už se bude vybírat definitivní vítěz. Protože ale na pátém a šestém místě došlo k rovnosti hlasů, finalistů je rovnou šest.

Video se připravuje ...

Nebudeme vás napínat, v abecedním pořadí jsou to BMW i4, Dacia Jogger, Opel Astra, Peugeot 308, Subaru Outback a konečně Škoda Fabia. Slyšíte správně, oproti trendům v evropských anketách je situace u nás jiná. Do finálových bojů prošel pouze jeden samostatný elektromobil, zbytek vozů pořád v nějaké formě nabízí spalovací motor.

Odborná porota dostane ještě jednu příležitost svezení se všemi finalisty. Posléze udělí finální hodnocení a slavnostní vyhlášení vítěze se uskuteční 19. dubna. Kromě hlavního vítěze bude vybráno také Ekologické auto roku.

Video se připravuje ...

Autem roku ČR bych zvolil
  • BMW i4
    5,2%
  • Dacia Jogger
    11,8%
  • Opel Astra
    22,9%
  • Peugeot 308
    6,8%
  • Subaru Outback
    40,9%
  • Škoda Fabia
    12,4%
Děkujeme za váš hlas.
Celkem hlasovalo 484 čtenářů.

Stanislav Kolman
Diskuze (25)

Doporučujeme

Avatar - Mikesus
29. 3. 2022 13:47
Re: Jogger
Dnes už to úplně tak neplatí. Kdyz vezmu yaris, tak výbava hybrid vs nehybrid je totožná. Tam se maximálně liší jestli automat nebo manuál ( pro elektronické asistenty )
Avatar - skejpa
28. 3. 2022 21:09
Komedie
Jako, že se Kia EV6 nedostane ani mezi top 6, to je fakt komedie, když se tam dostane i4. Čím si to zasloužilo BMW i4 ? Český zástupce evropského auta roku dal EV6 na první místo a pak čtu, že v Čechách máme jiné favority ? :D Aha.
A Fabia ? Za co ? Pochopím ještě ten Jogger protože nabízí dobrý poměr cena/užitná hodnota. Je to sice Dacia, takže to na silnici předjede i elektrokolo a za 3 roky bude pořád v servisu ale jako nové OK.
Z toho, co tam je nabídnuté mi přijde jediná zajímavá ta Astra. Za dobré peníze slušné auto. Ale celé je to fakt dost postavené na hlavu.
Avatar - petr petrumr
28. 3. 2022 19:57
Re: Jogger
spočítej si co má hybrid za výbavu, tych více peněz není jen za hybrid,
Avatar - MS-sport
28. 3. 2022 19:29
Jogger
Zbytek je shit. :-!
Avatar - Hammunasakra
28. 3. 2022 18:33
Re: To jsou chudí finalisti
Víš jak sem ti psal že klesnout na úroveň Ady je nic moc? Tak už si pod ním