Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Auto7 - 3/2007

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Na detroitském autosalonu se světu představil nový Chrysler Grand Voyager. Vzhledem k tomu, že i v Česku patří mezi velmi rozšířená MPV, rozhodli jsme se věnovat mu čtyřstránkový prostor pro největší novinku týdne.

OBSAH

Přímo na věc…

PREMIÉRA      6

Na detroitském autosalonu se světu představil nový Chrysler Grand Voyager. Vzhledem k tomu, že i v Česku patří mezi velmi rozšířená MPV, rozhodli jsme se věnovat mu čtyřstránkový prostor pro největší novinku týdne.

NOVINKY      10

TAJNÉ PROJEKTY      14

Nový Fiat Bravo ještě ani nejezdí po silnicích a už jsou tu zprávy o verzi kombi. Také Toyota připravuje nové kombi nižší střední třídy. Víme, jak by mohlo vypadat.

PŘEDSTAVENÍ      16

Na okruhu Mortefontaine kousek od Paříže byl s velkou pompou představen speciál Peugeot 908 HDI FAP určený pro vytrvalostní závod 24 hodin Le Mans.

TEST      18

Volkswagen Touran se nyní na trhu nabízí už ve faceliftované verzi. Jaké změny modernizace obnáší? Testovali jsme verzi 2.0 TDI s převodovkou DSG.

TEST      19

Základní dvoulitrový motor v Subaru Legacy disponuje dostatkem výkonu, ale stačí k pohonu velkého kombi?

SROVNÁVACÍ TEST      20

Porovnali jsme dvě velká sedmimístná MPV, která sice nevévodí prodejním statistikám, ale bezesporu se jedná o zajímavé nabídky: Kia Carnival a Mitsubishi Grandis s jedinými turbodiesely v nabídce.

TEST      23

Testem prošel nový Hyundai Accent s turbodieselem o objemu 1,5 litru, který nás velmi mile překvapil svou živostí a kultivovaností.

TEST      26

Zřejmě nejlepší třílitrový turbodiesel současnosti jsme vyzkoušeli v modelu BMW 335d. Našli jsme na této pohonné jednotce vůbec nějaké mouchy?

…a vše kolem

STATISTIKA PRODEJŮ      24

Rok se s rokem sešel a my jsme opět připravili přehled prodejů osobních automobilů po jednotlivých značkách. Jaký byl rok 2006 pro český automobilový průmysl?

STORY      28

S tzv. trasovými radary se doslova roztrhl pytel a objevují se na spoustě nových míst. Co všechno tyto kamery, které měří průměrnou rychlost na stanoveném úseku, umí? Zeptali jsme se na odpovědných místech.

LAHŮDKA      30

CO JE TO?      32

PRODEJNÍ AKCE      33

Jaké novinky na poli slevových akcí přinesla první polovina ledna? Opět jsme pro vás přichystali obsáhlý přehled, díky kterému můžete ušetřit desetitisíce.

BAZAR      37

Audi A8 je považováno za symbol luxusu, a to i v případě generace představené v roce 1994, která už měla hliníkovou konstrukci.

TUNING      38

Úpravce Carlsson se vrhl na off-road Mercedes GL 500, který po vyladění dosahuje výkonu 435 koní. Startech si vzal zase do parády Dodge Caliber s turbodieselem.

PATINA      40

Henry Ford je oprávněně považován za průkopníka automobilové sériové výroby. Při výrobě modelu Continental Mark II se však vrátil k ruční výrobě. Každý z vozů byl originálem.

STRES      42

Jak se za poslední roky vyvíjela nehodovost v Česku? Za rok 2006 klesl počet usmrcených poprvé pod magickou hranici 1000 osob. Jak si stojíme v porovnání se zahraničím?

SPORT      44

Rallye Dakar je nejnáročnější motoristická soutěž. Máme přímo na trati našeho korespondenta, který píše postřehy přímo ze závodnického tábora. Rallye už má bohužel svou první letošní oběť.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)