Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Auto7 - 37/2006

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Nissan představil nový model se záhadným jménem Qashqai. Zřejmě bychom se ho měli naučit vyslovovat, protože toto malé SUV by mohlo hodně zamíchat kartami i na našem trhu.

Obsah

Přímo na věc...

PREMIÉRA      6

Nissan představil nový model se záhadným jménem Qashqai. Zřejmě bychom se ho měli naučit vyslovovat, protože toto malé SUV by mohlo hodně zamíchat kartami i na našem trhu.

NOVINKY      10

Citroęn představí v Paříži model C-Métisse, což je obří pětidveřový hatchback s hybridním pohonem. Mitsubishi už uvolnilo první fotografie nového pajera.

Jízda      14

Škodovka se pochlubila všemi novinkami pro modelový rok 2007. Do Octavie RS se dostal turbodiesel a superb prošel lehkou optickou modernizací. Jaké jsou další novoty?

Jízda      16

Jeep Compass je nejmenším jeepem v nabídce této značky. Malé SUV sdílí platformu s Dodgem Caliber. Jaké jsou naše první dojmy z jízdy?

Jízda      18

Renault Thalia absolvoval menší modernizaci vzhledu a novinky se dotkly i interiéru. Rozšiřuje se výbava a trochu se mění i pořizovací cena. Co nám napověděly první kilometry za volantem?

TAJNÉ PROJEKTY      20

Kia už pilně testuje nové sorento, které výrazně povyroste, a díky tomu bude moci mít i třetí řadu sedadel. Také Volkswagen nelení a v terénu zkouší nové SUV VW Tiguan, které se rovněž co nevidět dostane k zákazníkům.

SROVNÁVACÍ test      22

Jsou šarmantní a ve městě se cítí jako ryba ve vodě. Srovnali jsme Peugeot 207 a Renault Clio s benzinovými čtrnáctistovkami pod kapotou. S jakým z nich vaše žena více zaboduje před butikem? A jsou to opravdu jen dámská auta?

test      26

Užitkový Fiat Dobló můžete mít i ve verzi s pohonem na plyn, a to přímo od italského výrobce. Plynou z této přestavby nějaká omezení pro uživatele?

test      27

Malé MPV Opel Meriva prošlo lehkým faceliftem. Podrobili jsme testu verzi s turbodieselem 1,3 litru. Jaké v nás zanechala dojmy?

... a vše kolem

SERVIS      28

Politici se začínají předhánět v návrzích na novelu silničního zákona. Jaké jsou nejčastěji kritizované paragrafy a které nesmysly v současném zákoně bijí do očí nejvíce?

PAtina      30

Letos slaví motorsport významné výročí. Před 100 lety byla odstartována první velká cena a my vám přinášíme dobové fotografie, které jen ukazují, jak nebezpečný tehdy motorsport byl.

bazar      32

Fiat Stilo patřil k propadákům italské automobilky. V bazarech ho ale lze koupit za sympatické peníze a těší se i vcelku velké přízni. Na co si při koupi této ojetiny dát pozor?

prodejní akce      33

Zářijové snažení výrobců a dovozců začíná nabírat na obrátkách a zákazníci mají možnost volit ze spousty atraktivních slev. Vše opět monitoruje náš pravidelný přehled.

co je to?      37

V Land Roveru si odbyl svou premiéru systém Dolby Prologic II 7.1., naopak Honda má speciální způsob potlačení hluku v autě, který se poprvé představuje v modelu Legend.

tuning      38

Na Mimoňských válkách X. byla k vidění opět spousta pěkně upravených českých aut. Nechyběla ani vskutku unikátní sekce modelářského minituningu. Naši zpravodajové byli přímo na místě.

přehled      40

Nejvýznamnější výstava karavanů v Düsseldorfu je už minulostí. Přinášíme přehled toho nejzajímavějšího včetně obytného autobusu za cenu 33 milionů korun.

lahůdka      42

Dobrá zpráva pro všechny vyznavače amerických aut – Chevrolet Camaro se vrací do sériové výroby, a to za cenu, která by ho mohla učinit dostupným široké skupině zájemců.

sport      44

Jaká je situace v šampionátu WRC po Japonské rallye? Sébastien Loeb pokořil další rekord a překonal Carlose Sainze. Prolomilo konečně Subaru smůlu?

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)