Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Autosalon v Detroitu se opět odkládá. Organizátoři se vzdali letního termínu

Stanislav Kolman
Diskuze (1)

Detroitská autoshow měla letos vůbec poprvé nabídnout zcela novou atmosféru díky letním dnům a venkovním aktivitám. Koronavirus však plány zhatil. A nejinak tomu bude v dalších letech.

Pořadatelé severoamerického mezinárodního autosalonu - který se roky konal v lednu - se před lety rozhodli, že jej přemístí do atraktivnějšího a sluncem zalitého června. Chtěli tak nabídnout nespočet venkovních aktivit a zároveň se více distancovat od veletrhu CES, jenž se v lednu koná v Los Angeles.

První letní akce se měla uskutečnit již letos, pandemie koronaviru však organizaci podle původních plánů znemožnila. Centrum, kde se autosalon koná, se změnilo v provizorní nemocnici a organizátoři oznámili, že autoshow se vrátí v červnu 2021. Nyní však víme, že ani tohoto termínu se nakonec nedočkáme.

Autoshow Detroit totiž oficiálně potvrdila další odklad. Namísto června odstartuje až v září a potrvá do 9. října. Nejde však o jednorázovou záležitost. Vedení celého kolotoče se nadobro vzdalo myšlenky letního autosalonu a uvedlo, že detroitská show bude do budoucna výhradně podzimní záležitostí.

„Mluvili jsme s mnoha našimi partnery a jsou na naší straně. Ze změny termínu jsou nadšeni,“ uvedl výkonný ředitel autosalonu Rod Alberts. Oficiální důvod pro náhlou změnu pořadatelé nesdělili. Jelikož jde o dlouhodobé řešení, koronavirus tentokrát na vině není. Spekuluje se, že se organizátoři obávali slabého zájmu návštěvníků, protože lidé budou letní dny raději trávit na cestách a výletech.

Kromě letních dní však detroitská show přijde i o výhodu, že by v daném termínu byla jedinou automobilovou událostí. Podzimní dny v posledních letech patřily evropskému autosalonu, o jehož konání se dělila Paříž s Frankfurtem nad Mohanem. Také tady však v posledních měsících došlo ke změnám a pro rok 2021 se hostitelským městem stane Mnichov.

Pokud byste snad měli možnost do zámoří vycestovat a show navštívit, zapište si následující data. Autosalon Detroit odstartuje tiskovými dny 28. až 29. září, pro veřejnost se výstaviště otevře od 2. do 9. října.

Stanislav Kolman
Diskuze (1)

Doporučujeme

23. 9. 2020 20:51
diky
Pekne se kouka na jiny auta nez co potkavas po stovkach denne v provozu.