Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentayga v příštím roce rozšíří nabídku pohonů. Kdy přijede plug-in hybrid?

Stanislav Kolman
Diskuze (0)
Na přelomu následujícího roku má luxusní SUV Bentley Bentayga dorazit se slabším benzinovým motorem. Ve stejné době prý přijede i provedení s nabíjecím kabelem.

Zákazníci mohou vůz Bentley Bentayga aktuálně pořídit se šestilitrovým biturbem o dvanácti válcích, případně naftovým čtyřlitrovým osmiválcem. Podle německých zdrojů se ale nabídka už v červnu příštího roku rozroste o zážehový osmiválec.

Nejpravděpodobnější variantou pro V8 by mohlo být biturbo, které aktuálně nalezneme v Porsche Cayenne a stejný motor pohání i horkou novinku – Lamborghini Urus.

Zatímco ve sportovně-užitkovém autě ze Stuttgartu produkuje výkon 410 kW a točivý moment 770 N.m, v případě italského nováčka je to 484 kW a 850 N.m točivého momentu. Vzhledem k totožné platformě MLB by zasazení agregátu nemělo činit žádné problémy.

Díky nedávno uveřejněným záběrům víme také to, že je na cestě Bentayga s plug-in hybridním pohonem. Jednotku by SUV údajně mělo sdílet s Panamerou 4 E-Hybrid. Konkrétně jde o 2,9litrový šestiválec, jenž v kombinaci s elektromotorem dodává výkon 340 kW a točivý moment 700 N.m.

Zatímco v útrobách Panamery poskytuje kapacita lithium-iontových baterií dojezd 51 kilometrů, dá se předpokládat, že u Bentaygy to bude vzhledem k hmotnosti o něco méně. Nechme se překvapit, odpověď prý dostaneme taktéž v létě příštího roku.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)