Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley láká na premiéru tajemného modelu. Půjde o prodloužené SUV?

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Automobilka zveřejnila první ukázku nového vozu, který bude představen již desátého května.

Automobilový průmysl sice musel v posledních letech čelit řadě výzev, které se obvykle projevily poklesem prodejů, značka Bentley však patří mezi výjimky. Za rok 2020 totiž prodala 14.659 vozů, což znamenalo 31% meziroční nárůst. Skvělé výsledky by pak v příštích letech mohl podpořit nový globální model, který dnes značka poodhalila.

Novinka, která se stan pátým vozem v aktuální nabídce britské značky z Crewe, by měla být představena již desátého května. Nabízí se přitom otázka, zda musí nutně jít o zcela nový model. V poslední době se totiž neobjevily žádné snímky maskovaného prototypu, které by vývoj zcela nového stroje naznačovaly.

Video se připravuje ...

Před časem se však některým špionážním fotografům podařilo pořídit snímky částečně maskovaného SUV Bentley Bentayga, které bylo v prosinci loňského roku testováno v zimních podmínkách. Částečně maskovaný vůz přitom nevypadal nijak extra výjimečně, přesto zřejmě ukrýval jednu drobnou zajímavost.

Než se k ní ale dostaneme, pojďme se podívat, co nového vlastně značka zveřejnila. Na svých webových stránkách se automobilka pochlubila snímkem, který podle všeho ukazuje část výplně dveří s integrovaným reproduktorem, 15 dekorativními elementy a ambientním osvětlením.

V následujícím textu pak automobilka dodává, že nový model nabídne extra dimenzi pohodlí na palubě, bude sedět v přepychovém komfortu, bude stát na vrcholu své nabídky a nabídne širokou škálu schopností, které budou přesahovat cokoliv dříve nabízeného.

Zmínky o pohodlí, vrcholném postavení a široké škále schopností by přitom mohli jít ruku v ruce s prodlouženým rozvorem, který byl patrný i na loňském částečně maskovaném prototypu Bentley Bentayga. Snímek ukazující výplň dveří navíc částečně odpovídá výplni dveří v současném Bentley Bentayga.

Zatím se jedná pouze o odhady a spekulace, na odhalení pravdy však nebudeme muset čekat zas tak dlouho. Premiéra je naplánována na úterý 10. května od 12:30 BST, tedy 13:30 středoevropského letního času (CEST).

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme