Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley má vývoj EXP 10 Speed 6 jako bokovku

Michal Fokt
Diskuze (8)
Bentley rozhodně počítá s větším luxusně-sportovním kupé na bázi studie EXP 10 Speed 6. Už se na něm pracuje, ale nemá prioritu.

Určitě jsem nebyl sám, koho nadchnul koncept Bentley EXP 10 Speed 6. Pro Continental GT typické tvary v jeho pojetí zostřily a dozrály a celek vypadá velmi ...britsky. Sice bych ho býval uvítal spíše jako Conti GT III, než jako další, větší model, ale to v zásadě na plakát v pokoji, popřípadě tapetu obrazovky počítače nemá zásadní vliv.

Nebyl jsem sám, komu se líbil a Bentley se tedy ani příliš nebránil zvěstem, že jde o předobraz dalšího rozšíření nabídky aristokratické značky. Teď však šéf automobilky Wolfgang Dürheimer potvrdil deníku The Detroit Bureau, že Bentley plánuje přidat do portfolia "agresivní a supermoderní" sportovní vůz, založený na EXP 10 Speed 6.

Vůz má pomoci značce více se odlišit, logicky s důrazem na sportovní geny, které si Bentley držel po desetiletí i v době, kdy tvořil s Rolls-Roycem jednu firmu. Technicky vzato vůz ještě nemá oficiálně "british racing green" (zelenou ;-) ), ale mělo by se jednat pouze o formalitu poté, co bude vedení představena "feasibility study", tedy základ vývojového prototypu a veškeré potřebné "papírování" okolo. A právě tyto přípravné práce už ve firemním R&D probíhají, nemají ovšem prioritu, většina sil oddělení se teď zaměřuje na vývoj crossoveru Bentayga.

Michal Fokt
Diskuze (8)
20. 8. 2015 08:49
Re: The Detroit Bureau
:yes:
Škoda jen, že současný auta F1 stojí za prd (spolu s cenou vstupenek) a nenutí mě to jet se zase někam podívat live ;-\
Re: The Detroit Bureau
Vsak me to taky nijak nevzrusuje a je fakt ze zmena není v dohledu ale presto obcas neuskodí napsat co si clovek o soudruzích z ACZ myslí.

Jinak Kimi a Ferrari :yes:
Avatar - Pekelná Micinka
19. 8. 2015 22:52
Re: Dělo
Podle mého se jedná o nové CGT.
19. 8. 2015 19:37
Re: The Detroit Bureau
A víš co?už je mi to úplně jedno. To že redakce, není redakcí, ale spolkem s velkým zpožděním někde sehnaných článků na netu, kde často neví o čem píši mi je dávno jasné a změna není v dohlednu. Pár testů nekoncernových aut to nezachrání.
Já se usmívám, protože s Kimim prodloužili smlouvu a hned mám lepší náladu ;-)
Že bych to oslavil ve stylu Kimiho? >:D
Re: The Detroit Bureau
Chlapci z ACZ jsou holt experti. >:D >:D >:D