Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley oslaví 103 let na trhu výstavou 103 vozidel na Monterey Car Week

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Tradiční motoristická akce na kalifornském poloostrově Monterey se letos ponese v duchu oslav 103 let existence značky Bentley.

Již zanedlouho vypukne další ročník motoristické události Monterey Car Week, letos pořádané v termínu od 12. do 21. srpna, která se tradičně odehrává na kalifornském poloostrově Monterey. Během akce, které se pravidelně účastní tisíce návštěvníků, budou automobilky pořádat různá setkání a výstavy. Vcelku mimořádné postavení však bude mít značka Bentley.

Ta letos oslavuje 103 let své existence a na oslavu si připravila speciální program, v rámci kterého plánuje prezentovat 103 vozidel ze své historie, produkty mimo automobilový průmysl a prostor by měl být věnován také budoucnosti značky.

Speciální program značky odstartuje 16. srpna, kdy kolona 30 vozů Bentley vyrazí na cestu z Los Angeles na poloostrov Monterey po vyhlášené silnici Pacific Coast Highway. Součástí jízdy navíc bude i speciální program s přenocováním.

Osmnáctého srpna se kolona vozidel přesune na okruh Laguna Seca, kde se zúčastní přehlídkové jízdy. Její součástí bude i Adrian Hallmark, předseda společnosti Bentley, který usedne za volant modelu Blower Car Zero. Jde o vůz z pokračovací série, kterou automobilka oslavuje úspěšný závodní stroj Bentley 4½ Litre „Blower“ z roku 1927.

Video se připravuje ...

Po slavnostní přehlídkové jízdě pak na okruh Laguna Seca nastoupí závodní speciál Bentley Speed 8, který ovládl závod Le Mans v roce 2003, a zajede ostré kolo. Vůz se přitom na americké půdě objeví dlouhých 19 let od startu na závodě 12 Hours of Sebering.

Kromě různých jízd a výstav ale automobilka plánuje také program pro VIP hosty v pronajaté nemovitosti „Home of Bentley“, zhruba 200 metrů od vyhlášené Pebble Beach. Na této akci by měla ukázat nový styl svých akcí, za kterým stojí její vlastní designový tým.

Kromě toho by zde měla proběhnout i akce pod taktovkou známé palírny Macallan, která oznámí další spolupráci se značkou. Před samotným House of Bentley pak bude stát až šest vozů Bentley, které se budou každý den měnit.

Devatenáctého srpna proběhne během The Quail ukázka minulosti, současnosti a budoucnosti značky. Chybět nebude prodloužené SUV Bentayga EWB v unikátní verzi Mulliner Gallery a poprvé dojde na prezentaci zákaznického Bentley Bacalar na americké půdě.

Vrcholem akce se pak dvacátého srpna stane představení nového projektu Bentley Mulliner Batur, který navazuje na úspěch modelu Bacalar. První ukázku stroje, který by měl naznačit budoucí vzhled vozů značky Bentley i v době elektrifikace, přitom automobilka zveřejnila teprve před pár dny.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme