Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley Power on Ice: Zimní sporty pro zámožné

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Bentley se znovu inspiroval rekordními jízdami Juhy Kankkunena na ledu a opět připravil program Bentley Power on Ice.

V únoru loňského roku čtyřnásobný mistr světa v rallye Juha Kankkunen s Bentley Continental Supersports Convertible stanovil rychlostní rekord v jízdě na ledě, když dosáhl rychlosti 330,695 km/h. Tento výkon ale ani ne za měsíc překonal testovací jezdec firmy Nokian, Janne Laitinen, který s Audi RS6 MTM jel rychlostí 331,61 km/h.

Bentley tedy přišel o svůj post držitele rekordu na ledu, ale tomu nijak nebrání, aby letos v únoru uspořádal ve Finsku svůj tradiční program s názvem Bentley Power on Ice. Ten byl mimochodem poprvé pořádán v roce 2005.

Stejně jako v předchozích ročnících i letos je pro účastníky připravena trať ve tvaru osmičky na jednom ze zamrzlých finských jezer. Na ní si lze pod dohledem instruktorů vyzkoušet jízdu s modely Continental GT a Continental Supersports.

Bentley Power on Ice kromě jízd s flotilou výkonných kupé na ledu nabízí i výlety na sněžných skútrech nebo se psím spřežením a samozřejmostí je špičkové ubytování. V letošním roce je účastníkům akce k dispozici Ruka Peak Hotel, který vedle apartmánů nabízí i samostatné sruby.

V průběhu letošního února má proběhnout celkem šest turnusů Bentley Power on Ice a první z nich začíná 5. února. Jeden turnus má čtyři dny, z nichž dva jsou na příjezd a odjezd a dva vyplňuje program akce. Ceny začínají na 8.690 Euro (zhruba 220.000,- Kč) a zájemci o účast se mohou přihlásit prostřednictvím webu automobilky Bentley.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)