Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley představuje obložení z kamene

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (12)
Bentley se rozhodl dále posunout výjimečnost interiérů svých vozů a prostřednictvím své individualizační divize Mulliner zařadil do nabídky překvapivou novinku.

Interiéry luxusních automobilů většinou překypují záplavou kvalitní kůže, dýhami z vybraných druhů dřev, leštěným kovem nebo uhlíkovými vlákny a řadou dalších materiálů, na něž si movití zájemci ukáží prstem.

Bentley ovšem nyní do své nabídky zařadil novinku, která si rozhodně zaslouží pozornost. Na první pohled se může zdát že použití kamene na obložení palubní desky nebude právě nejlepším řešením, ale britská značka přichází s řešením, které plně odpovídá její pozici mezi výrobci nejluxusnějších automobilů.

Pro obložení palubní desky vozů Bentley je použita břidlice a křemenec z lomů v Rádžasthánu a Ándhra Pradéš v Indii. Větší kusy kamenů jsou rozděleny na menší části, které jsou vytvrzeny skleněným vláken a pryskyřicí.následuje finální ruční tvarování a leštění v dílnách individualizační divize Mulliner v sídle Bentley v anglickém Crewe.

Výsledek tohoto procesu je automobilkou označován jako kamenná dýha, jejíž tloušťka je pouhých 0,1 mm, což ji činí velmi lehkou a průsvitnou. Prakticky každý dokončený pak má samozřejmě jedinečnou strukturu.

Bentley, resp. divize Mulliner v současnosti nabízí tuto novinku zájemcům o modely Continental a Flying Spur ve čtyřech provedeních, které nesou jména Galaxy, Autumn White, Terra Red a Copper.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (12)
Avatar - white label
6. 1. 2016 11:33
Re: Já bych navrhoval
Mimochodem interiér v tom modrém odstínu bych nepřekousl ani v Dacii, natož v Bentley. Ten červeno béžový je přijatelnější, ale (barevně) taky žádná velká sláva.
Avatar - white label
6. 1. 2016 11:29
Re: Já bych navrhoval
Pod tím "univerzálně in" si představuješ co?
Každý normální (dospělý/vyrovnaný) člověk řeší podobné věci především proto, aby se to primárně líbilo jemu, nikoli ostatním. Žádné nové auto (včetně těch sportovních) není zrovna "zadarmo", takže případný požadavek, aby člověk za své prachy dostal taky něco, co se mu bude osobně líbit, mi přijde naprosto přirozený. ;-)
Avatar - Bully_
6. 1. 2016 11:20
Re: Já bych navrhoval
Kdyz obcas ctu, s jakou zarputilosti tady lidi resi druhy oblozeni interieru, vhodnost zvoleneho calouneni, ruzne cervene linky ve svetlometech a barevne nuance konkretniho odstinu laku vozu pri vychodu slunce klidne u sportovnich aut, aby byli univerzalne "in", tak me kamenne oblozeni u nejakeho Bentley nechava uplne chladnym :-)
Avatar - Ronault.
5. 1. 2016 21:51
Re: pre zeny
Myslíš si, že ženy, co mají Bentley, ví, kde mají doma kuchyň natož z jakého materiálu?
Avatar - Ronault.
5. 1. 2016 21:50
Re: Já bych navrhoval
Hele, já mít nový Bentley, tak si ani moc dlouho leštit bambus nebudu a "budu" >:D >:D