Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley: Vize zvažovaného čtyřdveřového kupé

David Bureš
Diskuze (0)
O návrh budoucího modelu značky Bentley bude mít na starosti nový šéfdesignér britského výrobce Stefan Sielaff.

Bentley chce v následujících letech rozšířit nabídku svých modelů. Jednou z možností expanze je výroba sportovně střiženého čtyřdveřového vozu. Jak by takové čtyřdveřové kupé mohlo vypadat, naznačuje grafik Theophilus Chin.

Theophilus Chin si novinku vysnil jako automobil navazující na design letošního konceptu EXP 10 Speed 6. Vize nového Bentley se inspirovala především přídí v Ženevě vystavovaného auta – výraznou maskou chladiče a čtveřicí světlometů. Chinem navržený vůz využívá i svalnaté boky EXP 10 Speed 6 nebo jeho koncová světla.

Vedení Bentley přiznalo, že EXP 10 Speed 6 naznačuje design budoucích vozů britské značky. Z toho vyplývá, že by se případné čtyřdveřové kupé mohlo tímto konceptem skutečně inspirovat. Automobilka zjišťuje názory zákazníků na tento koncept, aby věděla, co z něj použít. Minimálně odborná veřejnost si ale EXP 10 Speed 6 oblíbila, vůz na letošní přehlídce Concorso d'Eleganza ve Villa d'Este dostal cenu pro nejhezčí koncept.

Bentley chce do roku 2020 prodávat 20.000 automobilů ročně, přičemž se splněním plánů pomůže rozšířená modelová řada. Vedle sportovně laděného sedanu je zvažován nový základní sporťák nebo velké kupé s plnohodnotnými čtyřmi sedadly. Vedení se nebrání ani myšlence menšího SUV, než je chystaná Bentayga.

David Bureš
Diskuze (0)