Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley potvrdil pátou modelovou řadu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Britská luxusní značka chce pokračovat v rozšiřování palety svých modelů a nehodlá se zastavit u připravovaného SUV.

V současné době má Bentley ve své nabídce modelové řady Continental, Flying Spur a Mulsanne. Jeho zákazníci mají tedy možnost výběru z několika verzí dvoudveřového kupé nebo kabrioletu a dvojice limuzín.

V Crewe ovšem pilně pracují na dalším rozšíření nabídky, která je s ohledem na všechny verze současných modelových řad v podstatě již nyní širší než kdykoliv v minulosti.

Nejprve se máme dočkat „jen“ nového zástupce vlajkové lodi Mulsanne v podobě výkonnějšího a sportovněji laděného provedení. Zásadní a dlouho očekávanou novinkou se pak stane SUV, jehož představení se máme dočkat na konci roku 2015.

To ovšem není všechno a vedle průběžného omlazování současných modelů se podle informací poskytnutých britskému Auto Expressu samotným generálním ředitelem Bentley Wolfgangem Dürheimerem můžeme těšit minimálně na další, v pořadí pátou, modelovou řadu, jejíž uvedení na trh se může odehrát v roce 2018.

Prozatím není jisté na co se máme vlastně těšit, protože to ještě neví ani u Bentley. Zde se totiž rozjíždí dva projekty, z nichž jeden určitě zamíří do showroomů, zatímco ten druhý jej může následovat, ale také může zmizet v propadlišti dějin.

První variantou je dvousedadlový sportovní automobil, který má zachovávat tradiční hodnoty Bentley a využívat čtyřlitrový vidlicový osmiválec v kombinaci s pohonem všech kol. Wolfgang Dürheimer v souvislosti s touto možností uvedl, že pohon zadních kol není zcela vyloučen, ale má být k dispozici pouze pro speciální modely.

Druhou verzí, na níž již pracují designéři Bentley, je vůz, který se má v hierarchii značky usadit mezi Continentalem GT a Mulsanne podobně jako limuzína Flying Spur. Na rozdíl od ní se má ovšem jednat o velké plně čtyřmístné kupé, které se může stát do jisté míry nástupcem modelu Brooklands a následně se dočkat i verze s plátěnou střechou.

Právě tato druhá varianta lépe zapadá do plánu na přímou konkurenci automobilce Rolls-Royce, protože Bentley v současnosti nemá adekvátní modely, které se mohou postavit přímo proti kupé a kabrioletům této značky.

O tom, která z výše zmíněných variant zamíří do sériové výroby má rozhodnout obchodní úspěch SUV spolu s reakcemi zákazníků. Jednoduše řečeno se do showroomu dostane ten, který se bude víc líbit a bude mít šanci automobilce vydělat větší zisk.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Avatar - beibej
25. 7. 2014 23:36
Kecy
jestli to má být za 4 roky na šourumu, tak už dneska u Bentley najisto vědí co budou vyrábět. A já bych to viděl na Mulsane bez střechy.
Avatar - Hammunasakra
25. 7. 2014 19:19
Re: Když myslí...
Tak súvéčko už je na cestě stejně jako nasazení TDí, teď už jen menší levnější modely na sdílený technice a je to >:-[]
Avatar - The Spešl Uan
25. 7. 2014 17:21
Když myslí...
tak proč ne. Alespoň jedna z mých oblíbených značek dá o sobě velmi vědět. :-! :-!