Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bizarní driftující mix Mustangu a Zimmeru může být váš… No nekupte to!

Filip Melich
Diskuze (0)

Tenhle prapodivný Mustang od Zimmeru se aktuálně draží v Americe. Pokud toužíte po něčem skutečně unikátním, ale nemáte desítky až stovky milionů, mohlo by to být něco pro vás.

Kreatura na fotkách začala život jako Ford Mustang GT modelového roku 2011, nyní si říká Zimmer Golden Spirit Coupe. Úpravu provedla společnost Zimmer Motorcars, přičemž změny se nedotkly pouze karoserie vozu, ale také interiéru. Tam jsou tedy podstatně umírněnější a sestávají především z nového čalounění červenou kůží se znáčky společnosti Zimmer.

Z původní karoserie Mustangu zůstala v podstatě jen střecha, dveře a vnější zpětná zrcátka. Vše ostatní je dílem společnosti Zimmer. Výfukové potrubí vycházející po stranách z motorového prostoru je pochopitelně falešné, stejně jako kryt rezervního kola na zádi – skutečná rezerva se nachází v zavazadlovém prostoru.

Ve výbavě vozu je například elektrické ovládání řidičova sedadla, audiosystém Shaker, CD přehrávač, tempomat a klimatizace. Zkrátka to, co se nacházelo v původním Mustangu. O pohon se stará motor z výchozího vozu, tedy pětilitrový osmiválec Coyote spolupracující s šestistupňovou automatickou převodovkou, posílající výkon na zadní kola skrze samosvorný diferenciál. Osmiválec produkuje původních 307 kW (418 k) a 529 Nm.

Kupodivu je zachováno také zavěšení kol Mustangu, stejně jako brzdy. Kola byla ovšem vyměněna za nová, 18palcová s deseti paprsky, chromovaným povrchem a pneumatikami Michelin Energy MXV4 S8. Dle dostupných údajů vůz nebyl nikdy bourán a za dobu své existence ujel zhruba 52 tisíc mil, tedy v přepočtu téměř 84 tisíc kilometrů.

Zimmer Golden Spirit Coupe aktuálně najdete na aukčním webu Bring a Trailer, kde je v okamžiku psaní tohoto článku nejvyšší příhoz 10.999 dolarů, což je v přepočtu téměř 276 tisíc korun. Do konce aukce v době psaní článku zbývá šest dní, takže předpokládáme, že výsledná prodejní částka bude jiná.

Filip Melich
Diskuze (0)

Doporučujeme