Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Block a Pastrana plánovali velkolepé finále Gymkhany, Ken chtěl předat žezlo

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Dva dobří přátelé a skvělí řidiči plánovali velkolepé finále nového Gymkhana videa, na jehož konci se měla objevit dcera Kena Blocka.

Tragické úmrtí Kena Blocka na začátku roku šokovalo snad všechny milovníky sportovní jízdy, rallye, driftování i bláznivých kousků za volantem. Americký jezdec se totiž do povědomí dostal především díky svým Gymkhana videím, na kterých s auty prováděl doslova dechberoucí kousky. Před osudným výletem na sněžných skútrech už přitom plánoval další počin.

To v rozhovoru pro The Drive víceméně potvrdil Travis Pastrana, talentovaný jezdec a blízký přítel Kena Blocka, který se rovněž objevil v několika Gymkana videích. V plánu bylo vytvořit nové společné video, které mělo veřejnost dost možná šokovat. Mělo jít o vrcholné dílo – nejlepší, největší a nejdivočejší video, které mohlo být velkým finále.

Video se připravuje ...

Pastrana a Block měli plánovat společnou jízdu, nebo spíš závod, na vrchol hory Mount Washington v New Hampshire. Prakticky po celé délce trasy, která je z většiny asfaltovaná (ale na pár místech zůstává nezpevněný povrch), měli driftovat, předvádět své tradičně divoké kousky a navíc se měli pokusit stanovit nový časový rekord.

Podle Pastrany to měla být velkolepá show, na jejímž konci měli oba jezdci vystoupit z auta a zřejmě by se vydali na cestu do západu slunce, jako v klasickém westernu. Šlo by o hezkou pomyslnou tečku za desátým videem. Na obrazovce by se objevily titulky, ty by však po chvilce zase zmizely a na scéně se měla objevit Lia, dcera Kena Blocka, která by si vzala tátovo auto a zřejmě s ním odjela. Tedy pokud by měla o pokračování v této show zájem.

Plány, o kterých informovali kolegové z TheDrive, znějí skutečně velkolepě a výsledek by byl bezpochyby působivý. K realizaci už ale bohužel nedojde. Z celého plánu se přesto uskutečnila alespoň jedna věc – Lia Block se skutečně vydala ve šlépějích svého otce a účastní se různých závodů.

V unikátním Porsche Hoonipig se objevila na závodu Pikes-Peak, projela se Hoonicornem, jezdí rallye i dálkové závody. Existuje tak i reálná šance, že by se časem mohla objevit ve vlastním Gymhkana videu.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme