Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW 1 Gran Turismo bude „odtuněný“ Active Tourer

Michal Fokt
Diskuze (3)
Čína je v poslední době hotovým zlatým dolem, co se úniků automobilových novinek týče. Podívejte se na to, jak BMW zcivilizuje studii Active Tourer do podoby jedničkového Gran Turisma.

BMW si za své verze Gran Turismo vyslechlo mnoho nepěkného a je třeba říci, že nikoli neoprávněně. Na druhou stranu je ovšem třeba říci, že tyto verze se vzdušnějším interiérem mají zlepšující se tendenci. Nejnovějším přírůstkem bude již brzy 1 Gran Turismo, jehož podobu předznamenával koncept Active Tourer, respektive jeho varianta Active Tourer Outdoor, který, jak jistě budete souhlasit, vypadá k světu.

Jenže teď se objevily patentové nákresy produkční verze modelu 1 Gran Turismo, které ukazují, že se BMW líbivosti své studie patrně zaleklo. Přídi chybí ostrý pohled dravě stylizovaných světlometů, ledvinky jsou menší, zmenšilo se čelní sklo, změnil se tvar zadních svítilen a o poznání civilizovaněji vypadá také nárazník, byť jeho základní tvary byly zachovány.

Samozřejmostí jsou menší kola, byť není pochyb o tom, že k mání budou i taková, jaká měla studie. Jemnější tvar má spodní prolis na dveřích, jinak tvarované je střešní křídlo a zdá se, že se liší i tvar bočního prosklení. Poměrně výrazně se změnila záď - bachratější svítilny, úplně nový zadní nárazník a dokonce i tvar pátých dveřích, což mění proporce automobilu i z profilu. Výsledkem je, že jedničkové Gran Turismo vypadá mnohem dietněji, byť výsledek určitě nebude takový, jako v případě pětky.

Tak jak se vám nová předokolková jednička zatím líbí? Původně to vypadalo, že bude mít premiéru již v září na autosalonu ve Frankfurtu, nyní ale zatím všechno nasvědčuje až březnu 2014 v Ženevě.

Michal Fokt
Diskuze (3)
Avatar - PTS
16. 8. 2013 17:14
Re: 1-GT
Všichni ne ;-) ... zatím je to dle mě bída, ale než začnu kritizovat, tak si počkám na živý kontakt :-!
16. 8. 2013 14:57
Re: 1-GT
To můžeš,ale všichni se ti vysmějí...
Avatar - TeeJay
16. 8. 2013 14:55
1-GT
Tohle budu ukazovat, až se zase bude diskutovat o tom, že je aktuální Civic ošklivý. :-O