Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW 1 GT se již prohání na Nürburgringu (video)

Jan Mička
Diskuze (2)
BMW a pohon zadních kol k sobě vždy neodmyslitelně patřily. Budoucnost však bude jiná – nová řada 1 GT je praktická předokolka.

A kde jinde prototyp nového vozu otestovat, než na Nürburgringu. Žádná silnice na světě totiž vůz neprověří tak, jako právě Severní smyčka. A že je rozhodně co simulovat. Řada 1 GT totiž jako první BMW (prvním vozem v koncernu bude nové MINI) vyjede na nové platformě UKL1, která byla vyvinuta hlavně pro pohon předních kol. Tato koncepce umožní příčné uložení pohonných jednotek, což má pozitivní dopad na vnitřní prostor. A o ten jde u modelů GT nejvíce.

Přestože je vůz ve videu přísně maskovaný, představu o jeho tvarech si můžeme udělat již nyní prostřednictvím patentových snímků. Pod kapotou se mimo benzínové a naftové čtyřválce objeví také očekávaná novinka – turbodmychadlem přeplňované tříválce o objemu 1,5 litru, které se stanou základem nabídky. Produkční verze nového BMW 1 GT se pravděpodobně dočkáme již v březnu na autosalonu v Ženevě.

Jan Mička
Diskuze (2)
Avatar - TS141
21. 9. 2013 13:20
Re: Debata na dlouho
před týdnem jsem ho potkal u regensburgu takto maskovanýho.jsem si říkal co to mohlo být za bmw a ted už to vím
Avatar - PTS
21. 9. 2013 13:06
Debata na dlouho
Jsem zvědav, zda se tu opět svrhne lavina příspěvků na téma: Dělá BMW dobře nebo špatně... Mnichovští zkoušejí odvážně nové proudy až prodeje ukáží, jak moudrý krok to byl. Video pěkný, ale více než samotné BMW mě zaujal zvuk toho eSka... :-)