Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW 2 Active Tourer přitáhne ke značce nové zákazníky

Michal Fokt
Diskuze (13)
Nové dvojkové BMW Active Tourer bude podle tvrzení automobilky pro většinu zákazníků jejich prvním bavorákem. Pomoci má i chystané sedmimístné provedení.

Není pochyb o tom, že značku BMW proslavily zejména sportovně střižené sedany a v poslední době též modely SUV a přestože své příznivce mají i kompaktní modely řady 1 a 2, které nadchly mnohé z těch, pro které je už současná střední třída moc velká a těžká, nedá se úplně předpokládat, že by tradiční klientela ve velkém přecházela třeba ...k velkoprostorovému modelu.

Vůz BMW 2 Active Tourer se má podle tvrzení Franka Niederlaendera, šéfa produktového plánování pro menší modely z Mnichova, stát v první řadě lákadlem pro nové zákazníky. "Očekáváme, že pro přibližně 75 % zákazníků bude 2 Active Tourer jejich první BMW," řekl deníku Automotive News.

BMW si za kompaktní předokolkové MPV vyslechlo mnoho kritiky a bez ohledu na to, za jak zaslouženou ji považujete, je fakt, že tradiční klientele automobilky zřejmě nemá takový vůz co nabídnout, jakkoli 170k verze s pohonem všech kol má údajně potenciál zajet Severní smyčku Nürburgringu pod 9 minut.

Cílem každé značky je ale pochopitelně nejen si svou klientelu udržet, ale také získávat novou, takže se velkoprostorová dvojka nemusí cítit méněcenně, tím spíš, že se předpokládá, že zákazníci kvůli ní opustí zejména podobně koncipovaný Mercedes třídy B. Ba co víc, BMW chce obsáhnout co nejširší okruh potenciálních zákazníků a příští rok má nabídku doplnit také provedení se třemi řadami sedadel a celkem sedmi místy. Tato dvojka bude mít o nějaký ten decimetr delší karoserii i cenu, předpokládá se navýšení o přibližně 40-45 tisíc korun.

Michal Fokt
Diskuze (13)
22. 7. 2014 11:21
no konečne
Nevidím jediný dôvod, prečo by bmw nemalo mať mpv, veď to nie je ferari a toto vyzerá podľa mňa lepšie ako béčko. Pre niekoho kto chce prémiu nie je kia alternatívou. Mali ho mať už dávno.
22. 7. 2014 10:34
Re: Ucvrkávám
22. 7. 2014 10:33
Re: Ucvrkávám
Tohle auto bude mít opodstatnění, na rozvozy dětí po městě, kde peníze nehrají takovou roli, navíc bude jezdit nejlíp ze všech MPV, což může využít tatínek, mercedesů B je vidět dost, u nás parkuje už i sportsvan. S kiou člověk chybu neudělá, jen jim chybí silnější motory.
Avatar - C30AMG
22. 7. 2014 10:11
Re: Ucvrkávám
Nějak si nedokážu představit člověka s „dost tučnou peněženkou", jak si jde koupit MPV od BMW. Tito lidé, myslím, kupují SUV.
22. 7. 2014 09:49
Re: Ucvrkávám
Všechno je tedy v pořádku, tebe přitahují právě ty, cos vypsal, jiný nový zákazník se může vzhlédnout právě v active toureru. Osobně jej ovšem taky nijak neprožívám.