Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW 5 Touring na český trh

Ladislav Čermák
Diskuze (27)
Dnes byl oficiálně zahájen prodej nového pětkového kombi na českém trhu.



Novinka se od základního sedanu liší především konstrukcí zadní nápravy, osazené vzduchovým pérováním s automatickou regulací světlé výšky. Startovní motorové menu čítá čtyři položky – vznětové šestiválce 2,5 a 3,0 l (130 a 160 kW, 400 a 500 Nm), nově plnící Euro IV díky bezúdržbovému částicovému filtru, zážehový dvaapůllitr double-Vanos (141 kW, 245 Nm) a špičkový osmiválec 4,4 l Valvetronic, který díky 245 kW a 450 Nm uděluje praktickém Bavoru pozoruhodné dynamické vlastnosti.

Bezpečnostní a komfortní výbava se prakticky kryje se sedanem, za zmínku stojí aktivní řízení, aktivní dělené stabilizátory Dynamic Drive, adaptivní světlomety, masážní sedačky, aktivní tempomat či head-up display, promítající provozní údaje přímo do řidičova zorného pole na vnitřní stranu čelního skla.

Naopak exkluzivně pro kombi je určeno obří panoramatické střešní okno a důmyslné systémy, zlepšující variabilitu a využitelnost zavazadlového prostoru. Na místě rezervního kola se může skrývat objemná skrytá kapsa, vyklápěcí podlaha kryje horizontální plato s přihrádkami na provozní drobnosti a zároveň je možno vztyčit jen její část a tou fixovat pohyblivé předměty. Roletka nad zavazadlovým prostorem po odjištění zadních dveří automaticky povyjede nahoru a usnadní nakládání.

Stejně jako u předchozích dvou generací pětkových touringů lze samozřejmě vyklopit zadní okno nezávisle na dveřích.

Ceny pro český trh činí:
525i Touring1.331.400 Kč
545i Touring2.025.900 Kč
525d Touring1.363.600 Kč
530d Touring1.471.900 Kč





reklamní sdělení:

… více o automobilech BMW se dozvíte na www.renocar.cz. Konkrétní ceny, technické specifikace, doplňkovou výbavu a zajímavou nabídku skladových vozů najdete na stránkách smluvního partnera BMW AG fa. RENOCAR BMW.

Ladislav Čermák
Diskuze (27)