Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW 760Li Sterling: Dvanáctiválcová limuzína s nádechem stříbra

David Bureš
Diskuze (2)
Speciálně navržená řada 7 inspirovaná firmou Robbe & Berking se dočkala stříbrných detailů.

V rámci programu BMW Individual je možné přizpůsobit vzhled vozů mnichovské značky podle těch nejtajnějších přání zákazníka. Tato divize vytváří i speciální edice automobilů, nejnovějším z nich je BMW 760Li Sterling.

Vzhled auta se inspiroval prací německé společnosti Robbe & Berking, která se už od konce devatenáctého století zabývá výrobou příborů a dalších předmětů ze stříbra.

Vytvořený automobil je velice nenápadný, na první pohled člověk jeho jedinečnost nepozná. Pozornost je třeba upřít na stříbrné detaily, ty jsou totiž vytvořeny ze skutečného stříbra. Mincovní stříbro bylo použito na loga BMW, ledvinky chladiče, dveřní kliky nebo prahové lišty.

V interiéru se objevují znaky půlměsíce a koruny. První je mezinárodním symbolem pro stříbro, druhý má symbolizovat Německo. Sedadla jsou čalouněna jemnozrnnou kůží Merino v hnědém odstínu Amaro, se kterým kontrastuje bílé prošívání.

Strop je čalouněn alcantarou. Celek doplňují stříbrná karafa a poháry, které samozřejmě dodala společnost Robbe & Berking.

Automobil je postaven na základech vrcholné verze 760Li. Jedná se tedy o řadu 7 s prodlouženým rozvorem, pod jejíž kapotou pracuje šestilitrový dvanáctiválec o výkonu 400 kW.

O splnění i těch náročnějších požadavků zákazníků se BMW stará už více než dvacet let. Tato tradice začala na začátku devadesátých let, kdy vznikl model 760Li speciálně upravený pro módního návrháře Karla Lagerfelda.

David Bureš
Diskuze (2)
Avatar - Johny.Rico
24. 10. 2013 10:39
Úžasná fotogalerie!
Doporučuji najít si čas!!!
Avatar - Vranis
23. 10. 2013 20:19
myslim,
ze u nas by tie ladvinky moc dlho na aute nevydrzali ak by boli naozaj strieborne >:-[]