Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW chystá drahou limitku. Nové 3.0 CSL se ukazuje na prvních fotkách

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Pamatujete si na koncept BMW 3.0 CSL Hommage? Právě tohle auto nakonec dorazí jako limitovaná specialitka!

Studie BMW 3.0 CSL Hommage se světu představila v roce 2015, vznikla jako moderní pocta legendárnímu BMW 3.0 CSL z roku 1972. A v poslední době se pravidelně objevovaly zprávy, že evoluci konceptu by automobilka mohla jako limitku nabídnout svým zákazníkům.

Ten okamžik se zřejmě výrazně přiblížil, neboť mnichovský výrobce na sociálních sítích zveřejnil fotografie vozu, které i přes zajímavou kamufláž s obrázky známých modelů divize M naznačují, že se díváme právě na nové BMW 3.0 CSL.

Auto se totiž chlubí řadou podobně vyhlížejících prvků: všimněte si například tvaru ledvinek, otvorů v předním nárazníku nebo zvláštní a částečně utajené linky v okolí předních světlometů.

Vzadu vidíme střešní spoiler, křídlo a především zakrytá světla, což naznačuje, že bychom se mohli dočkat unikátně tvarovaných světlometů - stejně jako u konceptu 3.0 CSL Hommage. Za pozornost jistě stojí také svalnaté blatníky.

Technicky by vůz měl vycházet z čerstvě odhaleného BMW M4 CSL, ale s tím rozdílem, že limitka snad dostane manuální převodovku. Ke kolům zadní nápravy by pak mohlo proudit až 600 koní.

Video se připravuje ...

Vůz vznikne v malé sérii, mluví se o počtu 50 exemplářů. Výroba by se měla rozběhnout v listopadu. A protože stavba podobných aut není levná, očekávejme hodně vysokou cenu. Některé zdroje hovoří o částce v okolí 750.000 eur, což je více než 18 milionů korun...

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Doporučujeme

30. 6. 2022 11:18
Ledvinky
Proč na tomhle konceptu vypadají daleko lépe než na aktuální M3/M4? Je vidět, že to udělat jde a vypadá to dobře :yes: