Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW chystá svolávací akci na systém časování Vanos

Michal Fokt
Diskuze (37)
Mnichovská automobilka plánuje v Číně svolávací akci, týkající se plynule proměnného časování ventilů Vanos. Rozšíří se i na další trhy?

BMW má problém s motory. Zatím není známo, jak velké, kolika aut se týkají a co je konkrétně špatně, nicméně je jisté, že se jedná o jistý komponent systému proměnného časování ventilů Vanos (VAriable NOckenwellen Steuerung), které základě údajů o otáčkách motoru a poloze plynového pedálu natáčí vačky ventilů, takže nejspíš nepůjde o nic triviálního, minimálně co se časové náročnosti opravy týče.

BMW o tom informovalo na svém čínském blogu, protože svolávací akce je plánována zatím pouze pro tento největší světový automobilový trh. Jestli se recall rozšíří i na další trhy není jisté a hodně to záleží na tom, jestli BMW dělá pro čínský trh auta ehmmm... jinak, než pro zbytek světa, jak panuje podezření u více automobilek, nebo zda je tamní úřad General Administration of Quality Supervision, Inspection and Quarantine jen na základě dosavadních špatných zkušeností s produkty ze západu tak přísný.

Jak známo, symbolem boje Číny s nekvalitními dovozovými produkty je obrovská svolávací akce na dvouspojkové převodovky koncernu Volkswagen, ovšem potíže se svými produkty tam mají i další renomované světové automobilové značky. Teď ještě kdyby stejným metrem měřila i vlastním...

Michal Fokt
Diskuze (37)
21. 3. 2014 11:32
Re: Vanos mi odešel po 3 letech...
Nevím kdy a kde jsi koupil BMW, ale už pěkných pár let dává BMW minimálně v ČR ke všem novým autům a autům z programu premium selection servisní balík "Inclusive", který zahrnuje servisní prohlídky zdarma a to na 5 let. Samozřejmě si můžeš dokoupit i jiné servisní balíky nad rámec "inclusive", záleží na tom jak a jak moc plánuješ auto používat.
Mimochodem - byť neplatím, tak fakturu v ruce mám a servisní prohlídka na X1 byla za 6800,- tedy ne za desítku a byla o rovných 900,- nižší, než cena za to samé u kolegova Hyundai i20 - mimochodem právě u Hyundai je prodloužená záruka podmíněna servisováním v autorizovaných servisech Hyundai (tak si teď nějak nejsem jistý, o jakém autě jsi to vlastně psal >:D ).
20. 3. 2014 17:35
Re: Vanos mi odešel po 3 letech...
a pak vyplázl desítku za každou pravidelnou prohlídku, protože v BMW dolívají i vodu do ostřikovačů za 90 Kč (8 minut práce) plus 145 kapalina...(a to jsem jim výslovně říkal, že vše kromě oleje si měním sám) olejíček s výměnou za pětku, atd... Poctivej soukromník vyjde i s olejem a filtrama do 3000 Kč.
Avatar - EauRouge
20. 3. 2014 17:33
Počkejme si.
Z článku jsem se dozvěděl, že nevíme co je za problém, nevíme u jakých modelů, nevíme u kolika modelů a nevíme jestli to má spojitost s evropskou produkcí. Trochu mi to připomíná článek o hořících GT3, kde vlastně nebylo nic než spekulace. Proč si nepočkat na kompletní zprávu, tohle nemá žádnou hodnotu.
20. 3. 2014 16:47
Re: Vanos mi odešel po 3 letech...
Tohle řešení má ale citelně větší ztráty než to, které se používá dnes.
20. 3. 2014 16:42
Už to pomalinku začíná.
Ještě chvíli než čínští soudruzi něco dokopírují a potom v rámci "ochrany domácích spotřebitelů" všechno zlé z ciziny vyženou a ti tam vše nechají tak jak to stojí a leží.