Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW má nového šéfdesignéra

Aleš Dragoun
Diskuze (12)
Do čela týmu designérů mnichovské automobilky se postaví od 1. června 2012 Karim Habib.

Habib je sice kanadským občanem, ale jak jeho jméno napovídá, z velké země za oceánem nepochází, narodil se před 42 lety v Libanonu. U BMW pracuje už od roku 1998, od loňského března pak velel týmu, který má na starosti tvary exteriérů. Jeho dílem je ale už současná generace řady 7 (F01/02).

Habib studoval v „domovské“ Kanadě a Kalifornii, později po nástupu do Mnichova participoval na vnějších i vnitřních tvarech některých modelů a zastával zde různé posty. Následně působil v rámci celé skupiny jako vedoucí týmu Advanced Design a poté byl jmenován do již zmíněné funkce, ve které skončí v květnu. Nyní tedy bude odpovědný za kompletní vzhled vozů mnichovské značky.

Sám ke svému jmenování řekl: „Cítím se velmi poctěn a těším se na novou výzvu. Teď mám možnost spolupracovat s opravdu velkým týmem a vtisknout tvář budoucím modelům značky BMW.“

Adrian van Hooydonk podotkl: „Karim Habib je vynikající designér, který měl významný vliv na tvary vozů BMW po mnoho let. Jeho dlouhodobé zkušenosti a jemný smysl pro nadčasovou eleganci a dynamiku jsou ideálními předpoklady pro plnění tohoto náročného úkolu. Moc se těším na jeho podporu a vzájemnou spolupráci.“

Fanoušky tedy můžeme uklidnit, van Hooydonk v žádném případě neodchází. V současnosti je viceprezidentem BMW Group. Pro design, jak jinak. Odpůrce současného vzhledu, který začal razit už Chris Bangle, ale asi nepotěšíme, na stylu aut s modrobílým logem se zřejmě příliš mnoho nezmění.

Aleš Dragoun
Diskuze (12)
25. 5. 2012 23:02
BMW Zagato
Dalsie prekvapko: [odkaz]
25. 5. 2012 19:08
Re: Nepochopil som poslednú vetu z článku
:yes:
Avatar - woody-alien
25. 5. 2012 13:44
Re: Nepochopil som poslednú vetu z článku
No, myslím žes to vystihl přesně, není co dodat. :yes:
Avatar - Pekelná Micinka
25. 5. 2012 12:02
Re: Představení rovnou s FL BMW řady 7
Hmm... no snad to zepředu naživo nebude působit tak zjemněně. Mě ty obrovské ledviny a jakoby tupý čumák vyhovovali, světla vypadají nižší ve stylu 5/66er.
Avatar - Dinar
25. 5. 2012 10:27
Re: Nepochopil som poslednú vetu z článku
Nebýt Bangla, vypadají současná pobanglovská bmw naprosto jinak. Bangle dal designu bmw naprosto nový směr, ze kterého bude ještě pár generací těžit. Teď jsou ve fázi uceleného a svěžího designu, takový MB teď prochází svou fází banglizace, a Audi tohle ještě čeká, to je v akt. generacích svých modelů už mírně za zenitem svého stylu, který začal někdy v půlce 90. let, už není kam jít, příští generace budou ve znamení změny design. jazyka.