Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW navýšilo produkci M3 Touring, poptávka je obrovská

Ondřej Mára
Diskuze (5)

Mnichovská automobilka s uvedením praktičtějšího BMW M3 dlouho otálela, teď nestačí pokrývat poptávku.

Ostré kombíky jsou hitem poměrně dlouhou dobu, zejména značka Audi o tom ví své. Když se tedy poprvé objevily zvěsti, že divize BMW M připravuje ikonický model M3 také v praktičtější karoserii Touring, všem začalo být jasné, že konkurent Audi RS4 Avant nebo Mercedes-AMG C 63 Estate bude horké zboží.

Frank van Meel, šéf sportovní divize BMW M, ovšem v nedávném rozhovoru pro Bimmer Today přiznal, že zájem veřejnosti automobilku stejně překvapil. Poptávka se začala hrnout ihned po veřejné premiéře, která proběhla před rokem na Festivalu rychlosti v Goodwoodu.

Video se připravuje ...

Automobilka musela přikročit ke zvýšení produkce ve své mnichovské továrně, přesto by měly být čekací lhůty stále poměrně dlouhé. Jak už ale i z redakčního testu víme, na tenhle kombík se opravdu vyplatí počkat. Budoucnost by však mohla přinést ještě jedno překvapení.

S ohledem na vysokou poptávku se totiž od začátku roku objevují zvěsti, že by BMW M mohlo nabídku modelu M3 Touring rozšířit o lehčí a výkonnější verzi CS, kterou známe z ostatních karosářských variant modelu.

Ostřejší verze modelu by mohla dostat nové komponenty z dílny BMW M, které by vylepšily aerodynamiku, snížily hmotnost a pomohly vozu lépe zvládat extrémní namáhání. Přeplňovaný 3,0litrový šestiválec by pak mohl stejně jako u sedanu nabízet nejvyšší výkon 405 kW (550 k) a 650 Nm točivého momentu.

Myšlenka na vznik BMW M3 CS Touring může znít lákavě, podle informací BMW Blog však tento projekt zatím nedostal zelenou k výrobě. V rozhodovacím procesu přitom může sehrát roli i otázka, zda by se na ostřejší model našly další výrobní kapacity.

Video se připravuje ...

Ondřej Mára
Diskuze (5)

Doporučujeme

Avatar - Ja Prvni 123
17. 7. 2023 18:52
3.0 sestivalec...
Kdo na nej ma, tak specha.
Kdo vi, jak dlouho vydrzi v prodeji, nez si ekofasisti vydupou zakaz.
Mne se tada moc nelibi, janbych sel de Ecka od Mercedesa, ale kazdyho vec.

:-)
17. 7. 2023 17:22
vemeno
Škoda že se soudruzi stále ješttě nenaučili schovat to hnusný vemeno, co to vzadu má. Jiný automobilky to schovat uměj, tak proč né bmw? Nechápu. Stará F80 to měla hnusný, nová G80 to má jen o něco málo míň hnusný. To je vyloženě nevyužitá příležitost. Škoda toho.
17. 7. 2023 17:03
Re: Rozumím
Žít v zemi s lepší kvalitou silnic, dokázal bych si ji doma představit místo Alpiny. Nedivím se, že jdou tak na odbyt... :yes:
Avatar - speedfred
17. 7. 2023 15:01
Re: Rozumím
Súhlas.
Toto kombi vypadá až na ten predok ktorý ide poriešiť ako píšeš farebnou kombináciou úplne perfektne. Snáď najlepšie vypadajúca 3-er súčasnej generácie priamo od BMW.
Avatar - lyon667
17. 7. 2023 12:21
Rozumím
I naživo vypadá rajcovně, když se zvolí správná barva maskující bobří zuby. Vedle B3 Touring je to víc nasupené, ale zase o něco míň komfortní. Jo, superkombíky já můžu! :-)

Jsem zvědav, jestli se v BMW nakonec rozhodnou i pro export do USA, kam kombíky vozí neradi.