Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW nepočítá s M4 Gran Coupe

Michal Fokt
Diskuze (3)
Pokud čekáte na čtyřdveřovou verzi emčtyřky, musím vás zklamat, v téhle karoserii se sportovní verze ///M vyrábět nebude.

Sportovní sedany s dynamickou siluetou kupé jsou stále populárnější a už jsem slyšel spoustu názorů, že verze Gran Coupe, jak tato svá auta nazývá BMW, jsou hezčí, než sedany i klasická kupé. Prostě ideální základ pro sportovní verzi M4, co říkáte? Jenže smůla, nic lepšího, než současné 435i prý očekávat nemůžeme, tedy pokud nepočítáme M435i, na jehož výrobu (doufejme) v blízké budoucnosti také dojde.

Ovšem co se týče M4 Gran Coupe, jsme podle australského webu Cars Guide bez šance. Zjistil to na tamní prezentaci M3 a M4 od Jörga Bartelse z BMW M GmbH, jenž sice připustil, že se M4 Gran Coupe původně zvažovalo, ale nakonec se vyrábět nebude.

Zajímá vás proč? BMW si prý myslí, že by tento model nebyl žádný velký prodejní hit a navíc se BMW 4 Gran Coupe vyrábí v jiné továrně než sedany řady 3 a kupé řady 4, což by přinášelo i problémy výrobní a logistické. Zájemci o ostrý model střední třídy tak budou muset slevit buď z nároků na vzhled ...nebo na počet dveří.

Michal Fokt
Diskuze (3)
Avatar - romgator
3. 7. 2014 14:37
Re: Nebude od M divize
S tou Alpinou souhlasím, ale přece jen blíže ke stylu M je Hammann a další. Alpina je kompromis luxusu a sportu. M je čistý sport.
2. 7. 2014 19:33
Re: Nebude od M divize
myslím, že bude stačit mírně poladěná verze 435i Gran Coupe.
Každopádně, naživo je to auto úchvatné. Daleko hezčí než 6 Gran Coupe.
2. 7. 2014 17:17
Nebude od M divize
Bude možná od Alpiny nebo od Hartge , Schnitzeru , Hammannu ... Konkrétně od Alpiny bych ji docela bral , jejich auta mi přijdou příjemnější na každodenní používání než od M divize