Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW R nineT Tattoo: Motorka od mistra v tetování

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Marco Manzo, jeden z nejslavnějších světových tatérů, stojí za speciálním „tetovaným“ designem motocyklu BMW R nineT Tattoo.

Marco Manzo se může pochlubit vítězstvími ve více než padesáti domácích a mezinárodních soutěžích v tetování a jedna z jeho nejvýraznějších prací v podobě BMW R nineT Tattoo vznikla v rámci spolupráce s BMW Motorrad Roma.

Motocykl je součástí největší mezinárodní výstavy TATTOO forever, pořádané v Muzeu současného umění v Římě (MACRO) v prostorách centra La Pelanda, jíž se BMW účastní jako partner a prezentuje se zde právě prostřednictvím upraveného modelu R nineT.

Klasický dvouválcový boxer byl představen v roce 2013 v rámci oslav 90. výročí zahájení výroby motocyklů značky BMW a od svého uvedení na trh patří k největším oblíbencům současných úpravců a stavitelů motorek. Samotný výrobce jej ostatně uvádí jako roadster s širokými možnostmi personalizace.

V případě BMW R nineT Tattoo je jeho design obohacen o symbolické tetování a atraktivní detaily, jimiž jsou vidlice, ráfky, masky, kryty hlav válců a boční panely nádrže ve zlaté barvě.

Přední část pak zaujme přídavným světlem pod hlavní světlometem, zatímco černé a zlaté barevné prvky mají zvýrazňovat charakteristické křivky stroje.

Díky úpravě od společnosti Graphic mají blatníky a nádrž matné tmavé zbarvení, na němž umělec puntičkářskou ruční metodou reliéfního zpracování nekonečným počtem drobných kapek zlaté barvy vytvořil jedinečné tetování, které se táhne po celé délce motocyklu a vytváří ornamentální, téměř hypnotický etnický styl.

Motocykl představila patronka akce Asia Argento, italská herečka, která se rovněž pyšní tetováním velkého mistra.

Debut motocyklu v tatérském světě se uskutečnil již loni u příležitosti akce „Tattoo d’Haute Couture“ v muzeu MAXXI v Římě a zopakoval se představením BMW R NineT Tattoo jako současného uměleckého díla v Galerii d’Arte Benucci na Via del Babbuino v Římě během prestižní události Alta Moda Italiana v červenci 2015.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)