Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW řady 8 se možná vrátí jako konkurence pro Mercedes-Benz CL

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (15)
Mnichovská automobilka údajně zvažuje výrobu velkého luxusního kupé. Jeho možnou podobu má naznačovat letošní koncept Gran Lusso Coupe.

Čtyřmístné BMW Gran Lusso Coupe s karoserií Pininfarina bylo odhaleno na letošní květnové přehlídce automobilové elegance Villa d'Este Concours d'Elegance na břehu italského jezera Como a naznačuje možnost vzniku většího a luxusnějšího kupé než je současné BMW řady 6.

Podle oficiálních materiálů německé značky má být Gran Lusso Coupe unikátním jednorázovým konceptem, ale zdroje přímo z BMW mají podle Automotive News uvádět, že automobilka zvažuje návrat k velkému kupé se špičkovou technikou, jímž by částečně navázala na řadu 8 z let 1989 až 1999 a především mohla konkurovat Mercedesu CL.

Konečné rozhodnutí o vývoji a následné produkci velkého luxusního kupé mnichovské značky prozatím ještě nepadlo, ale BMW Gran Lusso Coupe velmi dobře předvádí, jak by takový automobil mohl vypadat.

Koncept Gran Lusso Coupe stojí na upravené platformě BMW řady 7 s přeplňovaný šestilitrovým dvanáctiválcem o výkonu 400 kW z modelu 760i v přídi.

Designéři se i s ohledem na použitou techniku nepouštěli do žádných velkých experimentů a navrhli kupé s liniemi charakteristickými pro značku BMW od negativního sklonu masky chladiče s krátkým předním převisem, přes dlouhou kapotu, typický tvar bočního zasklení až po krátké víko zavazadelníku.

Podle senior viceprezidenta pro design BMW Group Adriana van Hooydonka se Gran Lusso Coupe drží tradičních hodnot německé značky, zároveň odpovídá jejímu současnému stylu a z jeho exteriéru i interiéru vyzařuje luxus.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (15)
5. 6. 2013 13:42
Re: Nádhera
Je to velmi zaujimavy pocin, ale 'tvar' auta mi pripomenula toto [odkaz] >:D Trochu by som zvacsil svetlomety - oci.
Avatar - CarlosOstrava
5. 6. 2013 12:09
Re: Nádhera
Nesouhlasím, lidí je dost a i peníze na to mají. Je to jen o tom, co jim můžou automobilky nabídnout ;-)
5. 6. 2013 10:52
Re: Nádhera
Kolik takovych lidi je? Mercedes CL ma trh cely pro sebe a presto se prodava ve velmi omezenych poctech. Realne uz BMW 6 je GTcko bez vyraznejsich sportovnich ambici zamerene na luxus a pohodli, takze jit dale uz neni moc kam. Tohle je zcela minoritni segment trhu.
Avatar - flyboyeda
5. 6. 2013 10:51
Re: Nevidím to reálné
Vážně existují lidé co nevědí že Rolls Royce je BMW,tak to je hustý
5. 6. 2013 10:50
Re: Nevidím to reálné
Mercedes CL aktualne zadnou konkurenci nema, BMW 6 je auto o tridu mensi. Vec druha je jak velky je trh luxusnich kupe a zdali je na nem tolik penez, aby se na nem uzivily dve znacky. Prodeje CLek jsou uz tak na pomery Mercedesu celkem male a rozdelit trh na pul a konkurovat vlastnim modelem byt odvozenym by se BMW nemuselo vyplatit.