Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW ukazuje výrobu nového M3 Touring, premiéra proběhne v Goodwoodu

Dominik Kovář
Diskuze (3)

Byť ještě nedošlo k oficiálnímu představení premiérového M3 Touring, není již moc co skrývat. Automobilka z Mnichova nyní zveřejnila video, jak sportovní kombi prochází výrobním procesem.

BMW M3 Touring se má představit již tento měsíc. Generace G81 bude tou první, která praktickou karoserii v provedení M3 nabídne. Několik dnů před světovou premiéru nám sportovní divize BMW M dává nahlédnout do výrobního procesu M3 Touring. 

Ve videu několikrát zazní, že jsou v BMW odhodláni zajistit, aby BMW M3 Touring bylo modelem, který si své místo ve sportovní divizi BMW M zaslouží. O výrobu se stará 1200 robotů kompletujících 400 různých dílů pomoci 6000 bodových svárů. Poté se zkompletovaná karoserie přesouvá do další místnosti, kde probíhá kontrola kvality. Ta má za úkol zjistit, zda je každý svar na hotové karoserii proveden správně a bez jakéhokoliv defektu. 

Video se připravuje ...

Dále se až 950 modelů denně dostane do lakovací kabiny. Ještě předtím se podrobí celá karoserie, včetně nasazených dílů (kapota, dveře, blatníky), kontrole speciálním senzorem, který odhalí případné nerovnosti na povrchu jednotlivých dílů. Poté už každý z modelů M3 Touring G81 dostává svůj specifický lak, například fialový nebo limetkový, jak je odhaleno ve videu.

Po nalakování jsou speciálně zaučení zaměstnanci povinni kontrolovat lak nikoliv některou z technologií, ale pomocí svých vlastních doteků a zrakem. Video se krátce věnuje také kompletaci vozu v podobě instalace sportovních “M” sedadel a motoru, kterým je třílitrový přeplňovaný řadový šestiválec o výkonu 375 kW (510 k).

Světová premiéra čeká praktické BMW M3 Touring na letošním Festivalu rychlosti v Goodwoodu, který se koná 23.-26. června. Ke standardnímu modelu M3 Touring se v Goodwoodu ukáže M3 Touring Performance a jakožto dlouholetý partner šampionátu MotoGP také nový M3 Touring MotoGP Safety Car. Mimo dlouho očekávaný kombík z divize BMW M zde automobilka z Mnichova ukáže již představený model M4 CSL a také paletu elektrických modelů, mezi které patří iX1, i4, i7 a iX M60. Veškerá pozornost se však naprosto pochopitelně upne zejména na M3 Touring a limitované M4 CSL. 

Dominik Kovář
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - speedfred
8. 6. 2022 10:48
Re: M3 Touring
Naťahujú predstavovačku a potom príde náhly únik fotografií.
Toto bude ale asi najkrajšie emko od 3/4-er.
Avatar - iudex
8. 6. 2022 09:28
Re: M3 Touring
RWD nebude, bude len Competition s xDrive a automatom. Ale vďaka Bohu aj za to. Že sa interiér "zdisplejuje" po vzore bežných 3er, je úplne jasné, otázka je len, kedy.
Mňa akurát už trošku irituje to naťahovanie predstavenia, však M3 poznáme a poznáme aj 3er kombi, takže je každému jasné, ako bude M3 kombi vyzerať, tak načo okolo toho robiť takéto cavyky. Je to už otravné. Detto M2, hovorí sa o nej už dva roky, maskované prototypy sú na webe už rok a furt to nevedia predstaviť.
Avatar - speedfred
8. 6. 2022 08:39
M3 Touring
vypadá fakt dobre až na tie s..rvené otvory v predu. Snáď to faceliftom napravia, ale zase zmršia introš….? Bude kombík aj ako RWD?