Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Grafik využívá patentových snímků k designu chystaného BMW M3 Touring

Diskuze (0)

S největší pravděpodobností uvidíme praktičtější karoserii modelu M3 již tento rok. Je na co se těšit.

Pokud se něco nepokazí, již v létě by se měl představit roky očekávaný model bavorské značky - M3 Touring. K finální podobě praktického “emka” máme čím dál více informací. Nyní využili SRK Designs nedávno uniklých patentových snímků a vytvořili představu toho, jak bude dlouho očekávané BMW M3 Touring v aktuální generaci F80 vypadat. 

Video se připravuje ...

Patentové snímky v podstatě neukazují nic převratného. Vůz je založený na základě aktuální generace sedanu M3. Zůstávají tedy obří přední ledvinky, světlomety, úzké nasávání nebo typická zrcátka pro modely M a M Performance. Motor a převodovka bude pak pochopitelně ve stylu M3 Competition - 3.0litrový přeplňovaný řadový šestiválec o výkonu 510 koní (375 kW) s točivým momentem 650 Nm, pohonem všech kol xDrive a automatickou převodovkou. Praktickému Touringu se tak nejspíše vyhne slabší varianta modelu M3, která nabízí manuální převodovku a pohon zadních kol.

Špionážní fotky ukázaly, že BMW M3 Touring již bude s novou generací infotainmentu iDrive 8, který se objevuje ve všech nových modelech značky. Společně s premiérou M3 Touring může dojít i k představení faceliftu celé řady 3 v generaci F80, která se nachází v polovině své životnosti, takže je na facelift ten nejvyšší čas. 

BMW stále nestanovilo oficiální datum premiéry nového modelu. Již před více než týdnem se však na youtubovém kanálu BMW M divize objevilo video odhalení zádi M3 Touring. Ve výsledku nám toho tak už moc nového nebo překvapivého v BMW ukázat nemůžou.

My se ale rozhodně nemůžeme dočkat, až se dlouho očekávaná novinka BMW M3 Touring představí i s kompletní technickou specifikací a hlavně - až si ji budeme moci na vlastní kůži vyzkoušet!

Autor: Dominik Kovář

Diskuze (0)

Doporučujeme