Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW X8 znovu terčem spekulací. O vlajkovém SUV se má rozhodnout v příští roce

Stanislav Kolman
Diskuze (14)

Už před nějakým časem se objevila spekulace, že mnichovská automobilka pracuje na ještě atraktivnějším SUV, které bude posazeno nad X7. A nyní na toto téma opět přišla řeč.

Už při představení zbrusu nového BMW X7 se šuškalo o tom, že mnichovští takovým modelem nekončí a paletu SUV rozšíří o ještě jeden stylovější model, který bude posazen nad novinkou. Hovořilo se o X8, jež by dostala svažující se linii střechy po vzoru kupé či ještě kvalitnější materiály v interiéru.

Od konce roku 2018 se však nic nového na toto téma neobjevilo, tudíž si veřejnost myslela, že šlo o pouhou spekulaci. Jenže dobře informovaný zdroj BMW Blog nyní uvádí, že myšlenka atraktivního vlajkového SUV je opět na stole a rozhoduje se, zdali skutečně zamíří do sériové produkce.

Zatím se X8 vyšívá pod kódovým označením G09 a finální rozhodnutí o uvedení do výroby by mělo padnout začátkem roku 2020. BMW neprozradilo ani to, jestli a kdy dorazí případný koncept tohoto auta. Podle posledních informací by měl vůz dostat stejný technický základ jako X7, avšak co do designu by se mohl výrazně odlišit.

Očekává se, že X8 bude spíše atraktivním než praktickým autem, nepředpokládáme tedy, že by stylovka dostala třetí řadu sedaček vzadu.

Hojně se hovoří také o pohonných jednotkách. Motorová paleta by měla být shodná s X7, dočkat bychom se tedy měli šestiválců a osmiválců. Na pomyslném vrcholku by mohl být usazen 6,6litrový dvanáctiválec, který se po krátké odmlce vrátil do nabídky vlajkové řady 7. Pokud tedy budou v příštích měsících zachyceny prototypy podobné X7, mohlo by to znamenat, že novinka je opravdu na cestě.

Stanislav Kolman
Diskuze (14)

Doporučujeme

Avatar - Beefcake
27. 5. 2019 09:48
To vazne
Nestacila vrcholne nevkusna X6 ? Tymto to este prebiju
Avatar - Londonbridge
23. 5. 2019 12:09
Re: Auto pro Semenayovou.
Mensie alebo normovane maju zase vyhodu u Asiatiek tam je to dost tesne na nase Europske rozmery a vacsinou sa ozyva bige bige cocke ... :-) ale to je zase o inom...
Sa necudujem Cinanom ze oblubuju velke a dlhe auta , co uz ;-)
Avatar - Dinar
23. 5. 2019 09:42
Tak k tomuto
snad jen, pámbu s námi a zlý pryč... :-O
Avatar - KANKUNEN
23. 5. 2019 08:56
Re: Auto pro Semenayovou.
>:-[]
22. 5. 2019 18:05
Jiste vyrabejte !
X8 Coupe je idealni volba jak stylove sportovat ve meste v 5 metru+ nesmyslu :D :D