Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Brabham BT62 se odhalí počátkem května, vidět jej ale můžete už teď! I když...

Stanislav Kolman
Diskuze (1)
Nedávno jsme vás informovali o znovuzrození značky Brabham Automotive. Natěšeni čekáme na nejnovější projekt, který se nenechá zahanbit ani na závodních okruzích.

Video se připravuje ...

Společnost Brabham Automotive se vrací do automobilového světa ve velkém stylu. První vlaštovku v podobě modelu BT62 představí již 2. května v Londýně, bližší informace včetně podrobných technických specifikací se pak dozvíme vzápětí.

Zatím zůstávají tajemstvím, ale hovoří se o pohonu v podobě výkonného osmiválce. Aby si Brabham udržel naši pozornost, vypustil před pár dny do světa první video, které zachycuje průjezd BT62 po cílové rovince. O designu toho moc neprozradí, zvuk ale určitě stojí za to! Pokud si obraz stopnete v momentě průjezdu, můžete spatřit siluetu podobnou prototypům z Le Mans.

Podle nepotvrzených informací by ale mělo jít o auto, které může i na běžné silnice. „Je nepochybně rychlé, ale není to jen o samotné rychlosti. Brabham BT62 se soustředí na nekompromisní výkon, řízení a zapojení řidiče,“ uvádí společnost v oficiálním prohlášení.

Podniku aktuálně šéfuje David Brabham, syn Sira Jacka Brabhama, australského závodníka a trojnásobného šampiona Formule 1. Není divu, že kromě veřejných silnic chce rodinný „byznys“ vrátit i zpět na závodní okruhy.

Příznivci britského projektu by samozřejmě značku rádi viděli zpátky v F1, což by odráželo strategii McLarenu. Napomohla tomu i spekulace o možném prodeji stáje Force India, ze které by se mohl stát Brabham, avšak indický tým pokračuje bez výrazných změn i v letošním ročníku. Vedení navíc nic takového nepotvrdilo. Společnost je však pravidelně oslovována s nejrůznějšími nabídkami ze světa motorsportu a o podrobnostech nás hodlá informovat v nejbližší době.

Stanislav Kolman
Diskuze (1)
Avatar - Uživatel_5340709
15. 4. 2018 19:10
Brabham
jsem neviděl, zato toho uječenýho zelenýho hajz..la jo!!! >:-[]