Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Brabus B63 S: Ještě více výkonu pro osmiválec AMG

Michal Otruba
Diskuze (6)
Tuningových firem, které se specializují na vozy Mercedes je hodně. Ale že jedna bude upravovat výrobky druhé, to tu snad ještě nebylo.

Ladičská firma Brabus upravuje vozy a motory značky Mercedes, to ví zřejmě každý. Nyní si ale vzala do parády motor, který předtím již upravil jiný “firemní specialista“, firma AMG. Dále totiž upgradovala osmiválec 6,2 AMG V8, který posílila z 378 kW na 404 kW (550 koní) a nejvyšší točivý moment zvedla ze 630 na 650 Nm. Brabus CLS 63 AMG díky těmto parametrům zrychlí na stokilometrovou rychlost za 4,3 s a dosáhne nejvyšší rychlosti 330 km/hod.

Upravený osmiválec má nově naprogramovanou elektroniku se speciálními prostorovými mapami pro vstřiky a zapalování, je osazen sportovním vzduchovým filtrem a novými kovovými katalyzátory, díky nimž plní emisní normu Euro 4.

Jako další doplňky pro vozy vybavené tímto skvostným osmiválcem doporučuje Brabus diferenciál, který byl vyvinut vlastními odborníky, snížení světlé výšky podvozku o dalších 20 mm díky modulu ABC a samozřejmě novou brzdovou soustavu. Zastavit z rychlosti 330 km/hod totiž není jen tak. O účinné brzdění se tak bude starat brzdová soustava, jejíž přední kotouče mají průměr 380 mm a jsou svírány 12pístkovými hliníkovými třmeny. Na zadní nápravě jsou kotouče o průměru 355 mm s šesti pístkovými třmeny, vozy lze na přání a samozřejmě za patřičný příplatek vybavit i keramickými disky.

Uvedené posílení a úpravy jsou k dispozici pro všechny modely osazené motorem 63 AMG.

Michal Otruba
Diskuze (6)